Blockchain Stories

Universa Blockchain (UTN): Snelheid en tokeniseren

Gastredacteur
Universa Blockchain Protocol

Universa (UTN en UTNP) noemt zichzelf de nieuwe generatie van blockchain technologie. Universa is een nieuw protocol dat geschreven is met twee dingen in het achterhoofd: snelheid en tokeniseren. Het eerste spreekt voor zich: het netwerk moet altijd snel zijn, ook als er miljoenen transacties plaatsvinden. De tweede focus ligt dus op tokenisatie, alles moet een eigen token krijgen op een blockchain. Je sportschoolabonnement, cadeaukaarten maar ook personen of bijvoorbeeld aandelen kunnen in de toekomst een eigen plekje krijgen op de Universa blockchain.

Het team achter de Universa blockchain heeft met behulp van een ICO ruim 28 miljoen dollar opgehaald. Het maximaal op te halen bedrag lag op 100 miljoen dollar, dit erg ambitieuze doel is niet gehaald. Maar met een startkapitaal van 28 miljoen kun je natuurlijk wel leuke dingen doen.

Disclaimer: dit is géén beleggingsadvies. Universa is één van onze sponsoren. 

Wat is Universa blockchain?

Het uithangbord en CEO van het Universa Platform is Alexander Borodich. Borodich was onder andere actief als hoofd marketing voor Mail.ru Group, een gigantisch Russisch internetbedrijf. Met tientallen start-ups in zijn portfolio en ervaring met marketing is hij de persoon die het product aan de man moet brengen. Met bijvoorbeeld bezoekjes aan beurzen en politici is Borodich druk in de weer om mensen te overtuigen van de voordelen die het Universa platform biedt tegenover de concurrentie.

Universa Times Square Marketing
Universa Times Square Marketing

Smart money

Het doel van de Universa blockchain is niet het vervangen van de dollar of het zijn van (alleen) een valuta. Vanuit het team wordt vaak de term ‘smart money’ gebruikt. In Maleisië is nu een proefproject aan de gang waar met behulp van ‘smart money’ uitkeringen worden uitgegeven waar mensen alleen eerste levensbehoefte mee kunnen kopen, alcohol is bijvoorbeeld uitgesloten. Dit is een voorbeeld van het programmeerbaar maken van geld. Universa is niet het enige project in de cryptowereld dat dit kan en wil, maar Borodich lijkt in staat mensen te overtuigen om voor de Universa blockchain te kiezen.

Bedrijven, instanties en ook overheden moeten relatief makkelijk met UTN aan de slag kunnen. Naast een aantal doorsnee richtpunten voor een cryptoproject zoals ICO’s en smart contracts focust het Universa platform zich met name op het bedrijfsleven en overheden. Applicaties kunnen bovenop de blockchain worden gebouwd. Mocht je zelf willen knutselen met de smart contracts, dan kun je er mee spelen op het mainnet.

Nodes

Universa Core nodes, ook wel nodes genoemd, zorgen voor het netwerk. De transacties worden verwerkt en gecontroleerd door deze masternodes. Niet iedereen zal een masternode kunnen en mogen draaien. Naast hoge eisen aan de hardware van de nodes is er ook nog toestemming nodig vanuit het Universa team om mee te doen. Dit zorgt voor een sneller netwerk, maar zorgt ook voor minder decentralisatie. Naast de nodes zijn er verder geen andere miners op het Universa netwerk.

UTN en UTNP

Universa heeft twee soorten tokens. Met beide tokens kun je transacties kopen op het netwerk. UTN zijn de tokens op het netwerk van Universa zelf, deze coins zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Naast UTN is UTNP in het leven geroepen, de ‘P’ staat voor placeholder. UTNP is een (ERC20)token op de Ethereum blockchain. Op termijn kun je UTN en UTNP één op één omruilen.

De keuze voor een tweede token lijkt op het eerste gezicht misschien wat overdreven, maar er lijkt goed over nagedacht. Veel cryptobeurzen en gebruikers kunnen goed omgaan met ERC20 tokens. Beurzen kunnen relatief gemakkelijk beginnen met het verhandelen van UTNP.

Transaction Units (TUs)

Transacties op het netwerk van Universa worden betaald door Transaction Units (TUs). 1 TU is 1 transactie waard. Met UTN(P) kun je deze TU’s aanschaffen. Deze Transaction Units kosten omgerekend 0.01 USD. Het idee is vrij simpel: transacties op de blockchain zullen altijd 0.01 USD kosten. Wanneer de prijs van UTN stijgt, krijg je meer transacties voor je tokens.

Conclusie

De ambitie van Universa is duidelijk: meedoen met de grote jongens in cryptoland. Op basis van smart contracts kunnen verschillende overheden, instanties en bedrijven straks beginnen met het bouwen van hun applicaties op de Universa blockchain. Dit is een meerjarenplan, je kunt veel van dit project verwachten maar ambitieuze plannen als deze hebben nu eenmaal tijd nodig.

Officiële website: https://universablockchain.com/

UTN(P) kopen

Enthousiast geworden over de plannen van deze cryptomunt? Je kunt op dit moment UTNP aanschaffen bij CobinHood en IDCM. Dit zijn beide kleine cryptobeurzen met weinig volume. Zoals altijd is het aan te raden de aangekochte coins zo snel mogelijk in eigen beheer te nemen. UTNP kun je als ERC20 token simpel en snel opslaan met behulp van MyEtherWallet.

UTN is op dit moment nog niet te koop. Voor deelnamers aan de ICO is het inmiddels mogelijk hun UTN tokens op het mainnet van Universa te ontvangen. Er zijn nog geen cryptobeurzen die UTN aanbieden.

Hulp nodig bij het kopen van cryptocurrency? Check dan onze beginnersgids.

UTN prijs

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu