Blockchain Stories
Bitcoin riskeert een terugval, niet elke analist positief
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin riskeert een terugval, niet elke analist positief

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen 14 dagen steeg de Bitcoin prijs met meer dan 11%. Een indrukwekkende stijging die eigenlijk maar in één maand plaats kon vinden: Uptober. Deze stijging zou in het restant van Q4 een passend vervolg gegeven moeten worden, maar hier is niet iedereen even zeker (meer) van. Verschillende factoren wijzen op een mogelijke terugval de Bitcoin prijs. Tegelijkertijd blijkt op X dat ook niet elke crypto analist 100% positief is. Sommige crypto analisten durven zelfs te spreken over een correctie die er, volgens hen, aan zit te komen.

Waarom riskeert de Bitcoin prijs een terugval?

De Bitcoin prijs maakte in de afgelopen 14 een flinke stijging door. Toch heerst er momenteel enige voorzichtigheid onder houders van Bitcoin. Dit komt mogelijk doordat houders beseffen dat de Bitcoin prijs niet lineair kan stijgen. De koers van Bitcoin is altijd aan volatiliteit onderhevig en wisselt pieken met dalen af. Het is volgens de houders wellicht meer dan goed mogelijk dat er binnenkort nog een nieuw dal aan zit te komen.

Daarnaast is de trendkracht in de afgelopen periode gedaald. Op dit moment heeft Bitcoin een waarde van 33,55 op de Average Directional Index. Dit is een index die de kracht van een prijstrend meet, ongeacht of de prijs nou omhoog of omlaag gaat. Een score van 50 of hoger wordt als een zeer sterke trend gezien. Een score van 20 of meer geeft aan dat een trend alsnog aan kracht wint, maar met een veel mindere sterkte. Aangezien de Average Directional Index recentelijk gedaald is, betekent dit dat Bitcoin toch wat momentum kwijtraakt.

Daarnaast heeft Bitcoin bijzonder veel moeite met verschillende weerstandsniveaus. Het weerstandsniveau rond de $67.000 lijkt nu volledig omgebouwd te zijn tot een ondersteuningsniveau, maar Bitcoin blijft moeite hebben om richting de $70.000 te groeien. Ook vandaag staat de Bitcoin prijs in het rood; de prijs zakte met ongeveer 0,84%. Niet al te schokkend, maar elke investeerder ziet uiteraard liever groene cijfers.

Waarschuwingen voor Bitcoin terugval

Ondanks dat heel veel analisten en investeerders bullish zijn, is het belangrijk om rekening te blijven houden met een Bitcoin terugval. Het verleden heeft ons meermaals laten zien dat er in de cryptowereld geen garanties bestaan. Ga dus niet klakkeloos uit van een stijging van Bitcoin en verlies bovenstaande factoren zeker niet uit het oog.

Dat doet de analist Lucky Chart Ape ook niet. Deze analist, met meer dan 60.000 volgers op X, spreekt ook over een mogelijke terugval Bitcoin. Hij benadrukt met onderstaande tweet eigenlijk vooral dat een Bitcoin prijsstijging geen zekerheid is.

Behoort een koers van slechts $42.000 echt tot de mogelijkheden? Ja, in de wereld van Bitcoin kun je nooit iets uitsluiten. De digitale valuta is simpelweg volatiel en kan door verschillende factoren zomaar in een bearish momentum terechtkomen. Voorlopig is het vooral te hopen dat Bitcoin het huidige, bullish momentum aan weet te houden. Mogelijk kan Bitcoin daarmee koers zetten naar een nieuwe all time high, ondanks bovenstaande bearish factoren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

MEW koersverwachting: Winst van 20% haalbaar?

Timo Bruinsma

Zal Worldcoin stijgen naar $3,20? Dit is ervan afhankelijk!

Timo Bruinsma

Bitcoin Spot ETF’s herpakken zich na mindere dagen

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu