Blockchain Stories
Bitcoin op de BRICS top: Wat betekent dit voor de wereld economie?
Altcoin Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin op de BRICS top: Wat betekent dit voor de wereld economie?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De 16e BRICS top, georganiseerd door Rusland, begon op 22 oktober in Kazan, een stad vol geschiedenis. Deze top biedt een platform voor de economieën van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika om te werken aan economische ontwikkeling en partnerschappen.

Al voor de top begon, gingen geruchten dat Rusland zou voorstellen Bitcoin te gebruiken om westerse sancties te omzeilen. Dit voorstel bracht de cryptogemeenschap in beroering en leidde tot discussies over de impact op de wereldeconomie en de toekomst van digitale valuta.

Het gebruik van Bitcoin zou een precedent kunnen scheppen voor andere landen onder vergelijkbare druk, wat wereldwijd bezorgdheid en speculatie oproept onder economen en beleidsmakers.

BRICS top 16: Voorstel van Rusland met Bitcoin

Tijdens de top bracht Rusland het idee naar voren om cryptocurrencies, specifiek Bitcoin, te gebruiken als een middel om sancties te omzeilen. Matthew Sigel van VanEck wees erop dat Russische wetgevers suggereerden Bitcoin te gebruiken voor internationale betalingen.

Dit is een reactie op de groeiende economische druk door sancties als gevolg van Rusland’s militaire acties. Het gebruik van Bitcoin, dat moeilijk te reguleren is door zijn decentrale aard, kan een uitkomst zijn voor landen die onder economische sancties lijden.

Rol van cryptocurrency op de BRICS top

In deze discussie speelt Bitcoin een cruciale rol als alternatief betalingsmiddel. Dankzij zijn gedecentraliseerde aard biedt Bitcoin de mogelijkheid om traditionele financiële systemen te omzeilen, die vaak onder invloed staan van politieke beslissingen en centrale banken.

Dit maakt Bitcoin bijzonder aantrekkelijk voor landen als Rusland, die op zoek zijn naar manieren om financiële beperkingen en sancties te ontwijken. Bovendien betekent de decentralisatie van Bitcoin dat het minder gevoelig is voor inflatie en manipulatie door overheden, waardoor het in tijden van economische instabiliteit een veiligere optie kan zijn. Momenteel handelt Bitcoin op een koers van $67.000.

Dit maakt Bitcoin bijzonder aantrekkelijk voor landen als Rusland, die op zoek zijn naar manieren om financiële beperkingen en sancties te ontwijken.

Bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Impact op de wereld economie

Rusland’s voorstel heeft de aandacht gevestigd op de vraag of Bitcoin daadwerkelijk een belangrijk rol kan spelen in de wereldhandel. De prijs van Bitcoin kende op de dag van de top een lichte stijging, wat duidt op een optimistische marktstemming.

Hoewel deze bewegingen slechts klein waren, geven ze wel aan dat de markt reageert op geopolitieke ontwikkelingen. De vraag is hoe andere BRICS landen zullen reageren op dit voorstel en wat dit betekent voor de positie van cryptocurrencies op de internationale markt.

Deze ontwikkelingen benadrukken de verschuiving in het denken over digitale valuta’s. Hoewel er nog veel onzekerheid bestaat, kan de toenemende acceptatie van Bitcoin door grote economische blokken zoals de BRICS van invloed zijn op hoe we naar wereldwijde handel en financiën kijken.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Solana maakt groei van 14% in één week tijd door

Scott

BlackRock investeert nóg meer geld in Bitcoin ETF’s

Scott

Kan QNT stijgen boven de $70? Dit zeggen on chain waardes

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu