Blockchain Stories
Waarom Dogecoin en Apecoin hoogtepunten bereikten: Een analyse
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom Dogecoin en Apecoin hoogtepunten bereikten: Een analyse

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recentelijk hebben zowel Dogecoin als Apecoin aanzienlijke aandacht getrokken, voornamelijk door hun opvallende prijsschommelingen die door investeerders en analisten wereldwijd scherp in de gaten worden gehouden. Maar wat ligt ten grondslag aan deze veranderingen, die zowel opwinding als bezorgdheid in de cryptowereld veroorzaken?

Onlangs heeft Santiment, een vooraanstaand on chain analysebedrijf, een interessante verklaring gegeven voor de pieken van deze munten. Volgens hun analyse spelen een combinatie van social media hype, verhoogde handelsvolumes en speculatieve investeringen een cruciale rol in deze dynamische marktbewegingen.

Hierdoor blijven deze coins voortdurend in de schijnwerpers, trekken ze de aandacht van nieuwe investeerders en voeden ze de volatiliteit verder.

De rol van positieve sentimenten

Een belangrijk concept dat door Santiment werd besproken, is de “Positive Sentiment vs. Negative Sentiment Ratio”. Deze ratio meet hoe positief of negatief social media reageren op bepaalde crypto’s.

Vergelijk het met het vragen van je vrienden of een film de moeite waard is. Als de meeste reacties positief zijn, ben je eerder geneigd deze film te bekijken. Hetzelfde geldt voor investeringen in crypto een overwegend positief sentiment kan de interesse en waarde van een munt beïnvloeden.

Volgens Santiment zagen Dogecoin en Apecoin onlangs een stijging in deze positieve ratio, wat impliceert dat er veel positieve opmerkingen over deze coins op sociale media verschenen. Interessant is dat deze stijgingen samenvielen met hoogtepunten in hun prijzen. Momenteel handelt Dogecoin op een koers van $0,138 en Apecoin op $1,170.

Dogecoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Social media hype en FOMO

Positieve sentimenten kunnen geloof in de markt suggereren, maar ze kunnen ook wijzen op overmatige hype. Dit laatste kan leiden tot tops voor zowel memecoins als andere cryptocurrencies.

Santiment legt uit dat wanneer het publiek extreem positief of negatief wordt, de markt vaak in de tegenovergestelde richting beweegt. Hierdoor kunnen plotselinge correcties optreden, zoals recent bij Dogecoin en Apecoin gebeurde.

De Fear Of Missing Out (FOMO) speelt hierbij ook een grote rol. Investeerders vrezen kansen te missen en stappen massaal in, wat de prijs opdrijft. Echter, dit kan ook resulteren in plotselinge dalingen zodra de hype afneemt.

Wat betekent dit voor investeerders?

Voor investeerders is het belangrijk om bewust te zijn van deze sentimenten. Door de “Positive Sentiment vs. Negative Sentiment Ratio” in de gaten te houden, kunnen zij beter anticiperen op prijsschommelingen.

Het is essentieel om niet blindelings in de hype mee te gaan, maar juist kritisch te blijven en goed geïnformeerde keuzes te maken. Zo kunnen investeerders profiteren van de kansen die de cryptowereld biedt, zonder zich te laten meeslepen door korte trends.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

MEW koersverwachting: Winst van 20% haalbaar?

Timo Bruinsma

Bitcoin riskeert een terugval, niet elke analist positief

Scott

Zal Worldcoin stijgen naar $3,20? Dit is ervan afhankelijk!

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu