Blockchain Stories
Kan ICP bullish momentum herwinnen tijdens huidige consolidatie
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan ICP bullish momentum herwinnen tijdens huidige consolidatie

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Internet Computer (Ticker: ICP) bevindt zich al bijna drie weken in een fase van consolidatie en worstelt om een duidelijke trend te bepalen na de uitbraak uit een stijgend wig patroon op de dagelijkse grafiek. 

De huidige prijs van de altcoin ondervindt sterke weerstand te midden van onzekere marktomstandigheden.

Kan ICP uitbreken uit de consolidatiefase?

De prijs van ICP keerde onlangs om bij de weerstand van $8,30, wat leidde tot een daling onder zowel de 20 daagse EMA ($8,05) als de 50 daagse EMA ($8,10), wat wijst op een overheersend bearish sentiment. Op het moment van schrijven werd ICP verhandeld op $8,247, waarbij het zich nog steeds binnen een range bevindt, maar wel een stijging doormaakte van 3,48%.

image
Bron: TradingView

Als het huidige trage sentiment aanhoudt, kan ICP de komende tijd blijven schommelen tussen de niveaus van $7,50 en $8,40. De 200 daagse EMA op $9,10 blijft een cruciale weerstand die ICP moet doorbreken om een langdurige bullish trend te vestigen.

De MACD indicator benadrukt het gebrek aan sterk momentum, waarbij de MACD lijn en de signaallijn dicht bij elkaar blijven in negatief territorium. Dit suggereert dat een mogelijke bullish beweging fragiel kan zijn, vooral als ICP er niet in slaagt om boven de directe weerstanden uit te breken.

Het huidige support niveau ligt op $7,649, wat overeenkomt met de ondergrens van het huidige bereik. Een daling onder dit niveau zou kunnen zorgen voor koopinteresse rond de trendlijn support bij $7. 

De bovengrens van $8, 30 blijft een cruciale weerstand. Een doorbraak boven dit niveau zou ICP mogelijk naar de 200 daagse EMA rond de $9 kunnen leiden.

Derivatengegevens onthullen meer over de markt

Het handelsvolume van ICP daalde aanzienlijk met 25% tot $54 miljoen, wat wijst op verminderde handelsactiviteit in deze range bound markt. De long/short ratio voor ICP over de afgelopen 24 uur bedroeg 0.773, wat aangeeft dat shortposities iets meer overwicht hadden dan longposities, wat duidt op een bearish sentiment in de bredere markt.

image
Bron: Coinglass

Op Binance daarentegen is de long/short ratio voor ICP/USDT 2,90, wat een meer optimistische houding onder handelaren op dit platform weerspiegelt. Top handelaren op Binance hebben een bullish bias behouden, met een long/short ratio van 3,10 wat suggereert dat toonaangevende handelaren een potentiële korte termijn rebound verwachten.

Voor ICP om uit de huidige consolidatiefase te breken en een duidelijke trend te vestigen, moeten de bulls zorgen voor een beslissende sluiting boven de $8.30 weerstand. 

Aan de andere kant, als ICP deze hindernis niet weet te overwinnen, kan de langdurige consolidatie aanhouden en kan er mogelijk een test van de $7.65 support plaatsvinden.

Traders moeten ook letten op de bredere markttendens van Bitcoin, aangezien dit een aanzienlijke impact kan hebben op de korte termijn bewegingen van ICP.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Ethereum op weg naar een short squeeze? 

Timo Bruinsma

Tesla heeft nog steeds 11.509 BTC in bezit

Scott

Bullish momentum voorspelt nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu