Blockchain Stories
Russische influencer licht investeerders op voor steun Oekraïens leger
Nieuws

Russische influencer licht investeerders op voor steun Oekraïens leger

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Russische influencer Valeria Fedyakina, ook wel bekend als de ‘Crypto Queen’, wordt beschuldigd van het oplichten van investeerders voor een bedrag van meer dan 22 miljoen dollar door middel van cryptofraude. Daarnaast zou ze een deel van het gestolen geld hebben gebruikt om het Oekraïense leger te financieren tijdens het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne.

De 24-jarige Fedyakina presenteerde zichzelf op sociale media als een deskundige op het gebied van cryptocurrency en digitale activa. Ze wist het vertrouwen van vele investeerders te winnen door haar kennis en succes in de cryptowereld te benadrukken. Echter, volgens Russische media heeft ze nu verschillende aanklachten wegens grootschalige fraude aan haar broek.

Russische influencer opereerde onder de naam ‘Bitmama’

Onder haar slachtoffers bevinden zich al vier personen die aangifte hebben gedaan. Nadat ze hun vertrouwen had gewonnen, zou Fedyakina hen hebben opgelicht door grote sommen geld af te troggelen. Ze gebruikte de naam ‘Bitmama’op sociale media, waar ze zich voordeed als een succesvolle cryptospecialist met kantoren in verschillende wereldsteden, zoals Dubai, Monaco, Moskou, Servië en Turkije. Ze wist investeerders te overtuigen om miljoenen dollars aan haar toe te vertrouwen.

Het Russische staatsnieuws TASS meldde dat het Russische onderzoekscomité (RIC) het onderzoek naar de zaak had afgerond. De politie stelde vast dat Fedyakina haar slachtoffers overhaalde om geld over te maken naar een cryptorekening in Dubai, zogenaamd om bankbeperkingen te omzeilen. Ze beloofde haar investeerders een bonus van 1% op hun geïnvesteerde geld zodra het zou worden omgezet in cryptocurrency.

Uit politie- en mediaberichten blijkt dat Fedyakina haar luxueuze levensstijl openlijk tentoonstelde op sociale media. Ze beloofde snelle winsten voor haar investeerders en moedigde haar volgers aan om ofwel fiatgeld ofwel cryptovaluta in haar projecten te investeren. In werkelijkheid verdween het geld echter spoorloos nadat het was overgemaakt, waarbij vermoed wordt dat een deel naar het Oekraïense leger ging.

Deel van het geld ging naar het Oekraïense leger

Volgens een verklaring van het Russische onderzoekscomité had Fedyakina geen intentie om haar beloften na te komen. In plaats daarvan zou ze het geld en de cryptocurrency die ze van haar slachtoffers ontving, voor haar eigen gewin hebben gebruikt. ‘Ze heeft het in feite gestolen,’ verklaarde het comité.

De politie ontdekte bovendien dat Fedyakina illegale diensten aanbood voor het omwisselen van valuta en daarbij cryptotransacties gebruikte om internationale geldtransfers te doen zonder gebruik te maken van banken. Met name Bitcoin speelde een centrale rol bij het verplaatsen van geld.

Fedyakina werd in september vorig jaar gearresteerd toen ze probeerde te vluchten naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Ze zit sindsdien in voorlopige hechtenis en wacht op haar proces, dat in november zal plaatsvinden.

Op het moment van haar arrestatie was Fedyakina zes maanden zwanger. Ondanks haar verzoek om huisarrest weigerde de rechtbank en werd ze gedwongen haar tijd in detentie door te brengen, zelfs na de geboorte van haar kind. Haar juridische team ontkent de beschuldigingen en beweert dat ze het slachtoffer is van een complot.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bullish momentum voorspelt nieuwe hoogtepunten voor Bitcoin

Scott

Wat veroorzaakt de koersdalingen van veel altcoins?

Scott

Crypto analist: “Kans op Bitcoin correctie is klein”

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu