Blockchain Stories
Zal de Upbit notering een uitbraak veroorzaken voor Uniswap?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Zal de Upbit notering een uitbraak veroorzaken voor Uniswap?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Uniswap (Ticker: UNI) heeft een indrukwekkende korte termijn rally doorgemaakt na het nieuws over zijn notering op de Zuid Koreaanse Upbit beurs.ย 

De prijs is met meer dan 4% gestegen, terwijl de handelsvolumes met meer dan 100% toenamen. Met UNI dat momenteel rond de $7,96 wordt verhandeld, is de grote vraag of dit momentum zal aanhouden. 

Indien dit het geval is, kan de prijs boven het cruciale weerstandsniveau van $9,65 uitkomen en mogelijk hogere doelen bereiken.

Staat een uitbraak op het punt te gebeuren?

De dagelijkse grafiek onthult dat Uniswap op het punt staat om uit te breken uit zijn stijgende kanaal. Momenteel test de token de belangrijke weerstand op $8,65. Dit niveau heeft eerdere pogingen tot prijsstijgingen tegengehouden.ย 

Als deze barriรจre doorbroken kan worden, kan UNI de weerstand van $9,65 uitdagen. Als dat niveau wordt doorbroken, kan het volgende doel $12 zijn.ย 

Als Uniswap er niet in slaagt het $8,65 niveau te doorbreken, kan er een terugval naar de support zone rond $7,50 volgen, vooral als de bredere markt verzwakt.

image
Bron: TradingView

Wat zeggen technische indicatoren?

Vanuit technisch perspectief laten de Bollinger Bands zien dat Uniswap richting de bovenste band beweegt, wat wijst op toenemende volatiliteit en mogelijk hogere koersen. 

Bovendien staat de Relative Strength Index (RSI) op 60, net onder het overbought gebied. Dit laat zien dat het bullish sentiment nog wat ruimte heeft om de prijzen verder te laten stijgen. 

Er is echter een risico dat het momentum afneemt wanneer de RSI de 70 nadert, wat kan leiden tot een korte termijn correctie.

image
Bron: TradingView

Wat suggereert het huidige sentiment?

De sociale dominantie van UNI is gestegen naar 0,58%, wat wijst op een groeiende aanwezigheid in de community en het trader sentiment. Deze stijging volgt op een piek eerder in de maand en weerspiegelt de voortdurende interesse rondom de Upbit notering van Uniswap en de recente prijsbewegingen. 

De toename in sociale dominantie suggereert dat er meer aandacht is vanuit de crypto community, wat verdere prijsstijgingen zou kunnen ondersteunen naarmate meer traders UNI volgen.

image
Bron: Sentiment

Zal de stijging in open interest de prijs verder doen stijgen?

Naast de prijsstijging is de open interest van UNI met ongeveer 12% toegenomen en heeft deze nu $130 miljoen bereikt. Deze stijging suggereert dat meer traders de markt betreden in de verwachting van een grotere beweging. De groeiende open interest wijst dus op toenemend vertrouwen in een bullish voortzetting.

UNI lijkt goed gepositioneerd voor een uitbraak, maar het moet de weerstand van $8,65 doorbreken om $9,65 te testen en mogelijk richting $12 te gaan. 

image
Bron: Coinglass

Met technische indicatoren die op een lijn liggen en een sterk marktsentiment, lijkt UNI klaar voor verdere stijgingen. Het bullish sentiment moet echter aanhouden om een terugval te voorkomen. Daarom moeten traders de komende dagen UNI’s prijsactie goed in de gaten houden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Whale alert! 155 miljoen Dogecoin verplaatst tijdens rally

Timo Bruinsma

Bittensor shorts in gevaar: Gaat er een rebound komen?

Timo Bruinsma

Robinhood en VanEck onthullen update: Solana stijgt met 3%

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu