Blockchain Stories
BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten
Cryptomarkt Update Nieuws Regulatie

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Rusland wil nieuwe cryptomining datacenters opzetten in de BRICS landen, zoals Brazilië, India, China en Zuid-Afrika. Dit werd tijdens het BRICS Business Forum in Moskou aangekondigd om de rekenkracht van deze landen te vergroten. De focus ligt op kunstmatige intelligentie (AI), een technologie met toenemende invloed in sectoren als gezondheidszorg en financiën.

Door samen te werken, willen de BRICS landen hun wereldwijde positie versterken en technologische capaciteiten uitbreiden. Dit project kan ook leiden tot meer economische samenwerking en nieuwe banen in de technologie industrie.

Partnerschap voor technologische vooruitgang

BitRiver, een toonaangevende Russische speler in de wereld van cryptocurrency mining, werkt samen met het Russische Directe Investeringsfonds (RDIF) om deze plannen te realiseren.

BitRiver heeft al een indrukwekkend netwerk van datacenters in Rusland en is nu bezig met uitbreiding naar de overige BRICS landen. Dit partnerschap streeft ernaar een stevige basis te leggen voor AI ontwikkeling, dankzij datacenters met een hoge capaciteit die geschikt zijn voor complexe berekeningen.

Wereldwijde impact en innovatie

De komst van deze nieuwe datacenters kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de wereldwijde datacenter infrastructuur. In tijden waarin de vraag naar energie efficiënte datacenters steeds groter wordt, biedt Rusland een strategische kans om zijn technologische expertise in te zetten.

De ontwikkeling van dergelijke faciliteiten kan niet alleen bijdragen aan de technologische infrastructuur van de BRICS landen, maar ook aan de wereldwijde AI innovatie. Crypto mining speelt een belangrijke rol in het versterken van AI capaciteiten, en de synergie tussen deze twee sectoren kan nieuwe technologische hoogten bereiken.

Toewijding aan duurzaamheid en innovatie

Bij het bouwen van deze datacenters ligt de nadruk op duurzaamheid en betrouwbaarheid. De betrokken partijen zijn vastbesloten om een sterk computernetwerk te creëren dat toekomstbestendig is. Dit netwerk zal essentieel zijn voor de verdere groei van AI en andere technologische innovaties.

De strategische samenwerking tussen BitRiver en RDIF is niet alleen bedoeld om de technologische capaciteiten van de BRICS landen te versterken, maar ook om een positieve bijdrage te leveren aan de wereldwijde vooruitgang op het gebied van technologie.

Met deze ontwikkelingen ligt de weg open voor een innovatieve toekomst waarin de kracht van AI en cryptocurrency mining volledig wordt benut. Het is een tijdperk van technologische vooruitgang dat zowel de BRICS landen als de rest van de wereld met open armen verwelkomt.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.


Gerelateerde berichten

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

XRP onder druk: Whales voorzichtig door juridische uitdagingen

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu