Blockchain Stories
Opvallend: Europese Centrale Bank waarschuwt voor Bitcoin
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Opvallend: Europese Centrale Bank waarschuwt voor Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin prijs houdt de gemoederen, wederom, bezig. Op X zijn talloze positieve analyses te vinden, waarin zelfs gerept wordt over een nieuwe all time high voor Bitcoin. Tegelijkertijd komt de Europese Centrale Bank met een waarschuwing voor Bitcoin. In een rapport dat door de ECB uitgebracht is, wordt gerept over de potentiële gevaren van Bitcoin. Daarbij worden zelfs woorden als ‘gevaarlijk’ in de mond door de ECB genomen.

Speculatief beleggingsobject

In het recente rapport haalt de Europese Centrale Bank hard uit naar Bitcoin. De ECB omschrijft deze digitale valuta bijvoorbeeld als een ‘speculatief beleggingsobject’. Een object dat geen onderliggende waarde heeft en daardoor erg gevoelig voor volatiliteit is. Daar heeft de ECB uiteraard een klein punt, maar het is niet zó heftig als door deze instantie omschreven wordt.

De ECB doet er zelfs nog een schepje bovenop. In het rapport valt namelijk ook nog de volgende passage te lezen: “Bitcoin genereert geen cashflow, rente of dividenden en kan niet productief worden gebruikt zoals grondstoffen.”

Met deze passage heeft de Europese Centrale Bank uiteraard gelijk. Maar, uiteindelijk is dat de kracht van Bitcoin. Dit financiële product onderscheidt zich van andere financiële producten en vindt mogelijk juist daarom gretig aftrek bij investeerders. Door óók in Bitcoin te investeren, weten investeerders gewoonweg hun risico’s nog beter te spreiden.

Geen toegevoegde waarde

Het rapport van de Europese Centrale Bank is echt keihard. Naast bovengenoemde uitspraak geeft de ECB in het rapport ook nog aan dat Bitcoin geen enkele toegevoegde waarde heeft. Het is volgens de Europese Centrale Bank dan ook een raadsel waarom zoveel investeerders voor investeringen in Bitcoin kiezen.

Daarbij zoomt de ECB ook nog in op de economische ongelijkheid. De economische ongelijkheid wordt volgens de bank vergroot door Bitcoin. De winst van vroege investeerders zorgt, aldus de ECB, voor een grotere kloof tussen arm en rijk. Het is uiteraard heel makkelijk om dit vanuit de positie van de ECB te roepen. Uiteindelijk heeft het huidige monetaire beleid juist voor een grote financiële kloof tussen arm en rijk gezorgd. Een kwestie van pot verwijt de ketel dus.

Gevaren voor politiek en de maatschappij

We zijn nog niet klaar met de harde uitspraken in het rapport van de ECB. De Europese Centrale Bank stelt namelijk ook nog dat Bitcoin een gevaar voor de politiek is. Ze durven zelfs in het rapport te stellen dat BTC uiteindelijk een gevaar voor de democratie kan zijn. Het is lastig voor ons om dit verband in te zien, maar volgens de ECB is dit verband absoluut aanwezig.

Daarnaast benoemt de Europese Centrale Bank dat Bitcoin een groot gevaar voor de maatschappij vormt. Alleen de vroege investeerders gaan geld verdienen, terwijl de latere investeerders een te groot risico lopen. Aldus de Europese Centrale Bank die ontzettend veel baat heeft bij het in stand houden van het huidige monetaire stelsel.

Op X is de kritiek dan ook niet mals. Onder meer onderstaande tweet is veelzeggend voor deze kritiek.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Julian Smits

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu