Blockchain Stories
Kan Polkadot $5 doorbreken na de breakout?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan Polkadot $5 doorbreken na de breakout?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Met de aankomende upgrades van Polkadot, zoals JAM v1.0 voor gedecentraliseerde computing, een 64 bits PVM upgrade en Polkadot 2.0, gericht op 2025, groeit de verwachting dat deze ontwikkelingen een herstelperiode kunnen stimuleren. 

DOT werd verhandeld op $4,364, een lichte daling van 3,70% op het moment van schrijven. De grotere vraag blijft echter of deze breakout kan standhouden en kan leiden tot een bredere trend omkering.

DOT’s marktoverzicht

Polkadot heeft een indrukwekkende stijging in het handelsvolume ervaren, met een toename van 58% naar $139 miljoen. Deze stijging in volume duidt op toenemende interesse, waarschijnlijk gedreven door de opwinding rond de technologische vooruitgang van het netwerk. 

Bovendien steeg de marktkapitalisatie van Polkadot met 1,80%, waardoor deze op $6,8 miljard kwam. De markt toont dus duidelijk optimisme, maar de komende prijsactie zal bevestigen of deze breakout standhoudt.

Is $5 de volgende stop?

De breakout uit de falling wedge, een bullish technisch patroon, wijst op een mogelijke beëindiging van Polkadot langdurige dalende trend. 

image
Bron: TradingView

Met een prijs van $4,364 op het moment van schrijven, staat DOT voor de volgende belangrijke weerstandsniveau van $5. Als Polkadot boven dit niveau kan doorbreken en dit kan vasthouden, zou een nieuwe bullish cyclus geactiveerd kunnen worden. Als dit niet lukt, kan dit leiden tot consolidatie of zelfs een prijs omkering.

Aan de technische kant staat de RSI momenteel op 56, wat wijst op een neutraal tot bullish momentum. Verder toont de MACD een bullish crossover, wat aangeeft dat het momentum verdere stijgende beweging kan betekenen.

Wordt DOT gesteund door de grote holders?

Whale activiteit wijst op een sterk marktsentiment. Zo’n 58% van de stablecoin voorraad wordt gecontroleerd door whales met meer dan $5 miljoen, wat aantoont dat grote investeerders vertrouwen hebben in de lange termijn vooruitzichten van DOT. 

image
Bron: Santiment

Dit suggereert een bullish sentiment onder invloedrijke holders, wat waarschijnlijk een duurzaam herstel ondersteunt.

Liquidatie analyse: Shorts in gevaar?

De liquidatie heatmap van Polkadot laat zien dat recentelijk $45,960 aan shorts werd geliquideerd, vergeleken met $54,470 aan longs. Deze gebalanceerde liquidatie activiteit wijst op een voorzichtige marktsentiment. 

image
Bron: Coinglass

Als de prijs boven $5 breekt, zouden we een toename van short liquidaties kunnen zien, wat de stijgende trend verder kan versterken.

Zal Polkadot de $5 barrière doorbreken?

De breakout van Polkadot uit de falling wedge, in combinatie met een toenemend handelsvolume en sterke whale activiteit, wijst op een mogelijke trend omkering. 

Met de aankomende upgrades die bijdragen aan het bullish momentum, lijkt DOT goed gepositioneerd om het weerstandsniveau van $5 te doorbreken. Als dit succesvol gebeurt, kan er een duurzame opwaartse trend volgen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Aptos: Waarom zijwaartse handel van APT bullish kan worden

Julian Smits

BRICS: Rusland opent mining data centers in lidstaten

Julian Smits

Cat in a Dog’s World bereikt record rally na nieuwe notering

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu