Blockchain Stories
Helium doorbreekt trendlijn support, rally van 30% mogelijk?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Helium doorbreekt trendlijn support, rally van 30% mogelijk?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Helium (Ticker: HNT) leek op het moment van schrijven klaar voor een rally, nadat het zijn cruciale support had getest en door een dalende trendlijn was gebroken. 

Deze beweging lijkt het sentiment volledig te hebben verschoven van een dalende naar een stijgende trend.

Technische analyse van Helium

Volgens onze analyse ziet HNT er bullish uit nadat het is uitgebroken uit de dalende trendlijn die sinds 1 oktober 2024 als weerstand fungeerde. De altcoin brak ook door de consolidatiezone bij de support van $5,80.

Gezien deze positieve vooruitzichten en de recente prijsactie is er een sterke mogelijkheid dat HNT met 30% kan stijgen naar het niveau van $8,40 in de komende dagen.

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven lijkt de dagelijkse grafiek van Helium vrij van grote obstakels. Dit zou de koers kunnen helpen om de komende dagen soepel te stijgen. 

Daarnaast wijzen de Relative Strength Index (RSI) en de 200 daagse Exponential Moving Average (EMA) op een bullish vooruitzicht, wat op significante stijgende rally’s duidt.

Bullish on chain metrics

De positieve vooruitzichten voor HNT worden verder ondersteund door on chain metrics. Volgens Coinglass had de Long/Short Ratio van HNT op het moment van schrijven een waarde van 1,007, wat wijst op een sterk bullish sentiment onder traders.

De Open Interest (OI) van de munt steeg met 7% in de afgelopen 24 uur, terwijl deze ook in de weken ervoor gestaag toenam. De stijgende OI kan worden gezien als een teken van groeiende vraag en interesse van investeerders, waarschijnlijk te danken aan de recente doorbraak en het positieve marktsentiment.

image
Bron: Coinglass

Traders en investeerders gebruiken vaak een stijgende OI en een Long/Short Ratio boven de 1 om longposities op te bouwen.

Volgens Coinglass lagen de belangrijke liquidatie niveaus op $6,05 aan de onderkant en $6,51 aan de bovenkant.

Door deze on chain metrics te combineren met de technische analyse kan worden geconcludeerd dat het bullish sentiment momenteel de markt voor HNT domineert. Dit kan HNT ondersteunen bij het bereiken van het niveau van $8,40 in de komende dagen.

Op het moment van schrijven werd HNT verhandeld rond $6,38, na een prijsstijging van meer dan 8% in de afgelopen 24 uur. 

Gedurende dezelfde periode steeg het handelsvolume met 20%, wat wijst op een grotere deelname van traders en investeerders ten opzichte van voorgaande dagen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Kamala Harris’ crypto plannen: Kritiek én hoopvol ontvangst

Julian Smits

Solana koersuitbraak: Wat brengt de toekomst voor SOL?

Julian Smits

POPCAT daalt met 10% terwijl liquiditeit afneemt

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu