Blockchain Stories
Ali Martinez waarschuwt voor Bitcoin correctie
Bitcoin Nieuws

Ali Martinez waarschuwt voor Bitcoin correctie

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De vlag lijkt uit te kunnen bij elke Bitcoin investeerder. Dat is althans het algemene sentiment dat in de markt aanwezig is. Op zich logisch, aangezien Bitcoin recentelijk al een flinke koersstijging doorgemaakt heeft. Daarnaast is Uptober aangebroken, de maand waarin normaal gesproken de meeste winst door Bitcoin geboekt wordt. Dat geldt sowieso voor het gehele laatste kwartaal, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn. Iets dat duidelijk terug te zien is in de analyses van crypto analisten. Hoewel: er zijn ook crypto analisten die hun vraagtekens bij het huidige sentiment zetten.

Zo ook Ali Martinez. Deze bekende crypto analist gaat zeker mee in het bullish sentiment, maar geeft tegelijkertijd ook aan dat er een mogelijke correctie op de loer ligt. Dit heeft volgens hem te maken met het feit dat heel veel Bitcoin beleggers momenteel shortposities innemen:

Grenzen van huidige bullrun

Sommige analisten, waaronder Ali Martinez, vermoeden dat de grenzen van de huidige bullrun al in zicht komen. Bitcoin heeft zeker een mooie groei doorgemaakt, maar dat kan wel eens spoedig ten einde komen. Mede doordat maar liefst 58,23% van alle Binance-accounts met open Bitcoin posities voor een shortpositie hebben gekozen.

Dit geeft aan dat deze groep beleggers een daling van de Bitcoin prijs verwacht. Gaat de koers daadwerkelijk omlaag? Dan verdienen deze beleggers daar geld aan. Gaat de Bitcoin koers toch omhoog? Dan worden deze shortposities geliquideerd, zoals ook vorig weekend het geval was.

Het is wel belangrijk om dit percentage in perspectief te plaatsen. Het gaat bijvoorbeeld alleen om Bitcoin beleggers die een account bij Binance hebben. Het is vooralsnog niet bekend voor wat voor positie Bitcoin beleggers bij andere crypto exchanges kiezen.

Wat geeft dit mogelijk aan?

De waarschuwing van Ali Martinez is duidelijk. Dat geldt ook voor de reacties die onder bovenstaande tweet geplaatst zijn. Zo geven enkele mensen aan dat er een crash op komst is. Dat is misschien ietwat overtrokken, maar een Bitcoin correctie behoort zeker tot de mogelijkheden.

Bovenstaand percentage geeft aan dat er mogelijk minder beleggersvertrouwen is. Dat mag opmerkelijk genoemd worden, aangezien er juist een bullish sentiment ontstaan is. Open X maar eens en je ziet direct allerlei tweets over een mogelijke, nieuwe all time high. Als we naar de shortposities kijken, denken veel beleggers daar toch net iets anders over.

Belangrijk hierbij is ook om naar het verleden te kijken. In het verleden hebben we talloze keren gezien dat de Bitcoin koers aan schommelingen onderhevig is. Een flinke koersstijging (zoals deze week) kan opgevolgd worden door een flinke koersdaling. Dáár richten mogelijk bovengenoemde beleggers zich dan ook op. Vanuit dit perspectief gezien, met het oog op de historie, is de shortpositie niet eens heel onlogisch.

Het wordt hoe dan ook een boeiende tijd voor Bitcoin investeerders. De Bitcoin prijs kan in 2024 nog een nieuwe all time high aantikken, maar daar moet nog een hoop voor gebeuren. Ondertussen hebben 58,23% van de Binance-accounts dus een shortpositie ingenomen. Ook veelzeggend.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Ethereum (ETH) streeft naar $2.800 met hulp van grote investeerders

Julian Smits

Aptos (APT) stijgt 24% na token ontgrendeling, maar $12 blijft ver weg

Julian Smits

Morgan Stanley breidt positie in Bitcoin ETF’s verder uit

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu