Blockchain Stories
Bitcoin reserves dalen aanzienlijk, wat is hier het effect van?
Bitcoin Nieuws

Bitcoin reserves dalen aanzienlijk, wat is hier het effect van?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De handel in Bitcoin kun je eigenlijk met een pakhuis vergelijken. In deze vergelijking nemen de crypto exchanges de rol van een pakhuis in. De crypto exchanges hebben namelijk een bepaalde hoeveelheid Bitcoin ‘op de plank liggen’. Via de online platformen verkopen deze exchanges de Bitcoin tokens aan investeerders. Via dezelfde weg is het voor investeerders ook mogelijk om hun Bitcoin tokens weer aan de exchange te verkopen. In dit gehele handelsproces valt momenteel één ding op: de Bitcoin reserves van de crypto exchanges dalen aanzienlijk. Wat betekent dit precies en wat is hier het effect van?

Aanzienlijke daling van de reserves

Uit data van CryptoQuant blijkt de aanzienlijke daling van de reserves. Het gaat hierbij dus om reserves die door crypto exchanges aangehouden worden. Met deze reserves zijn de exchanges in staat om aan alle inkooporders van investeerders te voldoen.

Ongeveer 3 jaar geleden hadden de exchanges nog ongeveer 3,3 miljoen BTC tokens in hun reserves zitten. Met name in de afgelopen weken is de daling hiervan echter hard gegaan. Op het moment van schrijven hebben de crypto exchanges nog ongeveer 2,7 miljoen BTC in bezit. Dit betekent dus een daling van maar liefst 600.000 BTC tokens in ongeveer 3 jaar tijd.

Wat betekent dit & wat is hier het effect van?

Het afnemen van de Bitcoin reserves bij crypto exchanges is positief nieuws. Dit duidt namelijk in veel gevallen op een verandering in het sentiment van beleggers. Veelal duidt een dergelijke daling op het feit dat investeerders meer vertrouwen in Bitcoin krijgen. Het gevolg hiervan laat zich al raden: meer investeerders kopen meer BTC tokens bij de crypto exchanges.

Het gevolg daarvan is ook duidelijk: de Bitcoin reserves bij de crypto exchanges nemen af. Juist dáár is nu sprake van. Dit kan voor de langere termijn ook nog een sneeuwbaleffect met zich meebrengen. Het is goed mogelijk dat veel beleggers last van FOMO krijgen of juist nu de waarde van BTC in beginnen te zien. Het gevolg daarvan is dat nog meer investeerders nog meer Bitcoin bij de crypto exchanges gaan kopen. Op die manier daalt de reserves bij de crypto exchanges des te meer.

Hierbij moet wel de kanttekening geplaatst worden dat er mogelijk nog data ontbreekt. Onder meer FTX en Mt. Gox zijn immers gestart met het terugbetalen van Bitcoin aan gedupeerden. Het is niet duidelijk of deze Bitcoin tokens wel of niet in de bovengenoemde data meegenomen zijn. Daarnaast is het niet helemaal duidelijk tot wanneer de bovenstaande cijfers exact geüpdate zijn.

Het mogelijke effect van deze daling is lastig te bepalen. In zijn algemeenheid wordt echter aangenomen dat deze daling voor een verdere stijging van de Bitcoin koers kan zorgen. Dit heeft puur met het hierboven benoemde sneeuwbaleffect te maken. Maar, zoals altijd gezegd wordt: in de wereld van Bitcoin heb je gewoonweg geen zekerheden. Dit maakt het hoe dan ook nog interessanter om het koersverloop van Bitcoin in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De Bitcoin ETF’s stevenen op historische week af

Scott

Cardano whale activiteit neemt toe, rally op komst?

Timo Bruinsma

Injective stijgt met 15% na Upbit notering

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu