Blockchain Stories
Bitcoin beweging op komst: 7 redenen voor een bullish voorspelling
Bitcoin

Bitcoin beweging op komst: 7 redenen voor een bullish voorspelling

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin, de toonaangevende cryptocurrency, staat mogelijk aan de vooravond van een aanzienlijke prijsstijging. Analist Miles Deutscher heeft diverse signalen waargenomen die wijzen op een substantiรซle opwaartse beweging. Historisch gezien is oktober een sterke maand voor Bitcoin, en de huidige tekenen zijn veelbelovend.

Afgelopen week steeg de prijs van Bitcoin met meer dan 13%, bijna het record van $73.700 van maart dit jaar benaderend. Deze sterke stijging wijst op hernieuwd vertrouwen van investeerders, die profiteren van gunstige economische omstandigheden.

De positieve prijsontwikkeling van Bitcoin in oktober is een terugkerend patroon. Voorgaande jaren laten zien dat deze maand vaak gepaard gaat met prijsstijgingen, wat investeerders hoopvol maakt. Historische gegevens tonen consistent een opwaartse trend in oktober, wat deze maand geliefd maakt bij handelaren.

De recente stijging van 13% in slechts รฉรฉn week is een goed voorbeeld hiervan. Dergelijke bewegingen suggereren verdere potentiรซle groei voor Bitcoin, vooral als externe marktfactoren gunstig blijven. Daarnaast hangt er een sfeer van mogelijke grote veranderingen in de markt. Door een gebrek aan interesse van retailinvesteerders is de ‘Fear of Missing Out’ (FOMO) tot nu toe uitgebleven.

Dit relatief rustige marktklimaat kan ruimte bieden voor een grotere prijsstijging als de interesse plotseling toeneemt. De markt lijkt zich in een consolidatiefase te bevinden, wat de basis kan vormen voor een nieuwe opwaartse trend.

Wereldwijde liquiditeit en verminderd aanbod

Een andere belangrijke factor is de toename van de wereldwijde liquiditeit, die zich op het hoogste niveau in drie jaar bevindt en historisch gezien een positieve invloed heeft op de waarde van Bitcoin. Een overvloed aan liquiditeit kan leiden tot meer investeringen in risicovolle activa zoals cryptocurrencies, wat de vraag naar Bitcoin kan stimuleren.

Het aantal Bitcoins op exchanges is op een laagtepunt, wat kan wijzen op een aanstaande ‘supply squeeze’. Dit gebeurt wanneer de vraag stijgt terwijl het aanbod beperkt is, wat de prijs verder kan opdrijven. De schaarste aan beschikbaar aanbod kan investeerders aanmoedigen hun posities te behouden in afwachting van verdere prijsstijgingen.

Invloed van de Amerikaanse politiek

Politieke ontwikkelingen in de Verenigde Staten kunnen ook impact hebben op de markt. Een mogelijke overwinning van Donald Trump bij de komende presidentsverkiezingen kan gunstig zijn voor de cryptomarkt. Trump heeft namelijk plannen gesuggereerd om Bitcoin als reserve activa voor het land te gebruiken, ondersteund door pro crypto Senator Cynthia Lummis.

Deze potentiรซle beleidsverandering kan Bitcoin positioneren als een hoeksteen van de Amerikaanse financiรซle stabiliteit, wat positieve effecten kan hebben op de wereldwijde acceptatie van de cryptocurrency.

Bitcoin koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld voor $68.000, wat een daling van 1,5% betekent binnen een tijd van 24 uur. Dit komt doordat het te maken heeft met aanzienlijke weerstand op het $68.000 niveau, waardoor het wordt verhinderd om de grootste weerstand tot nu toe op $70.000 aan te pakken.

Meerdere factoren wijzen op een potentieel optimistisch vooruitzicht voor Bitcoin. Van stijgende wereldwijde liquiditeit en historisch sterke maanden tot de invloed van de Amerikaanse politiek, deze elementen dragen bij aan een spannende periode voor crypto investeerders.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bijna alle Bitcoin beleggers in winst: Is BTC oververkocht?

Julian Smits

MARA stijgt met bijna 7% na het veiligstellen van krediet

Timo Bruinsma

Crypto fear and greed index stijgt terwijl BTC wekelijks 14% stijgt

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu