Blockchain Stories
Kan Stellar zijn herstel met 10% uitbreiden ondanks zwakke volumes?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Kan Stellar zijn herstel met 10% uitbreiden ondanks zwakke volumes?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Stellar, bekend om zijn sterke ondersteuning voor grensoverschrijdende betalingen, zag een lichte stijging van zijn native token na de afgesloten Meridian 2024 conferentie in Londen.ย 

Dit jaarlijkse evenement laat de voortgang van Stellar zien, inclusief nieuwe partnerschappen, vooral binnen het betalings ecosysteem.ย 

Ondanks recente samenwerkingen met onder andere MoneyGram en Paxos, kende XLM slechts een bescheiden stijging van 8%. Laten we Stellar verder bekijken.

Kan XLM verder stijgen?

Sinds de massale verkoop in augustus bevindt XLM zich in een smalle bandbreedte tussen $0,09 en $0,10. In dezelfde periode fungeerde $0,10 als een lokale aanbod zone (gemarkeerd in het rood).

image
Bron: TradingView

Op het moment van schrijven had XLM de 50 daagse EMA (Exponential Moving Average) heroverd. De laatste keer dat XLM deze dynamische support terugwon, in september, bleef het een tijdje stabiliseren in de buurt, voordat het de lokale aanbod zone rond $0,10 bereikte. 

Als deze trend zich herhaalt, zou XLM in de buurt van de 50 daagse EMA kunnen blijven voordat het zijn herstel in oktober uitbreidt met nog eens 10%.

De stijging van de RSI wijst op een geleidelijke, maar gestage groei van de koopdruk voor de altcoin, wat de bullish vooruitzichten versterkt. 

Wel was het On Balance Volume (OBV) blijft laag en bevindt zich onder de piek van september, wat aangeeft dat een sterk bullish sentiment nog niet volledig aanwezig is.

Impact van Stellar’s evenement

Tijdens het jaarlijkse Stellar evenement, gehouden van 15 tot 17 oktober, was er een toename in de vraag naar XLM op de spotmarkt en een verhoogde interesse in de futuresmarkt. De CVD (Cumulative Volume Delta) steeg, wat wijst op een toegenomen vraag op de spotmarkt.

image
Bron: TradingView

Ook de open interest steeg van $120 miljoen naar $130 miljoen, wat wijst op een sterke interesse onder speculanten in de futuresmarkt. Het evenement lijkt dus enige stimulans aan de XLM markt te hebben gegeven.

De liquidatie heatmap van XLM ondersteunt deze prijsanalyse. Opvallend is dat grote longposities (heldere clusters) bij $0,095 samenvallen met de 50 daagse EMA, wat suggereert dat dit niveau op de korte termijn als support kan fungeren. 

image
Bron: Coinglass

Ook zagen de overhead niveaus rond $0,10 en $0,099 toenemende shortposities, wat overeenkomt met de lokale aanbod zone. Dit zijn dus belangrijke niveaus om op korte termijn in de gaten te houden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

BONK stijgt met 10% in de afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

Crow with Knife Crypto stijgt met bijna 100% in 24 uur

Timo Bruinsma

MARA stijgt met bijna 7% na het veiligstellen van krediet

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu