Blockchain Stories
Crypto fear and greed index stijgt terwijl BTC wekelijks 14% stijgt
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Crypto fear and greed index stijgt terwijl BTC wekelijks 14% stijgt

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen week heeft Bitcoin (BTC) een opmerkelijke stijging doorgemaakt en is daarbij boven de $60.000 uitgestegen. Deze stijging heeft een opmerkelijke impact gehad op de Crypto Fear and Greed Index, een belangrijk instrument dat het marktsentiment meet. De index bereikte een waarde van 71, wat wijst op toenemende greed onder investeerders.

Overgang van fear naar greed

Vorige week bevond de Crypto Fear and Greed Index zich nog in het fear, wat aangaf dat investeerders bezorgd waren over een mogelijke daling van de cryptomarkt. Dit veranderde echter snel toen de prijs van Bitcoin begon te stijgen, wat een golf van optimisme teweegbracht.

De index, die een breed scala aan factoren zoals sociale media, marktmomentum en volatiliteit analyseert, liet een duidelijke verschuiving zien van fear naar neutraliteit en uiteindelijk naar greed. Deze verandering werd versterkt door positieve nieuwsberichten en een groeiend aantal institutionele beleggers die hun interesse in Bitcoin lieten blijken.

De index weerspiegelt de groeiende interesse en hoop van investeerders om winst te maken nu de prijs van Bitcoin stijgt en nieuwe hoogtes bereikt. Dit illustreert ook hoe gevoelig de markt is voor snelle veranderingen in sentiment en externe invloeden.

fear and greed index
Bron: Alternative.me

Wat is de crypto Fear and Greed index?

De Crypto Fear and Greed Index dient als een thermometer voor de cryptomarkt, waarmee de emoties van investeerders worden gepeild. Deze index meet de markttemperatuur in termen van fear en greed, met waarden van 0 tot 100.

Een lage score, bijvoorbeeld tussen 0 en 24, duidt op extreme fear, wat kan betekenen dat investeerders bang zijn voor dalingen en hun activa verkopen. Een neutrale score rond de 50 wijst op een evenwichtige markt zonder overheersende emoties.

Een hoge score, boven de 75, wijst op extreme greed, wat kan betekenen dat investeerders overmatig optimistisch zijn en massaal kopen. Deze index helpt investeerders te herkennen wanneer de markt mogelijk oververhit raakt of afkoelt, en kan daardoor hun investeringsbeslissingen beรฏnvloeden.

Door inzicht te krijgen in de emoties die de markt sturen, kunnen investeerders beter geรฏnformeerde beslissingen nemen over wanneer te kopen of te verkopen.

fear and greed index tijdlijn
Overzicht Fear and Greed index in de afgelopen 30 dagen. Bron: Alternative.me

Invloed van FOMO en prijscorrecties

FOMO, oftewel de fear om iets te missen, speelt een cruciale rol in de dynamiek van de cryptomarkt. Wanneer prijzen stijgen, zoals nu het geval is met Bitcoin, kunnen investeerders geneigd zijn om impulsieve beslissingen te nemen uit fear om mogelijke winsten mis te lopen.

Dit gedrag kan leiden tot een verdere stijging van de prijzen, gevolgd door onvermijdelijke prijscorrecties. Hoewel de huidige stijging van Bitcoin positieve sentimenten heeft aangewakkerd, blijft voorzichtigheid geboden, aangezien de markt altijd onderhevig is aan onvoorspelbare schommelingen.

De komende dagen zullen bepalend zijn voor de richting van de markt, waarbij zowel positieve als negatieve scenario’s mogelijk zijn. De vraag blijft hoe lang de greed zal aanhouden en welke invloed dit zal hebben op de verdere prijsontwikkeling van Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Zal de recente airdrop van Optimism de koers veranderen?

Timo Bruinsma

Kan ApeCoin het grip behouden na het recente herstel?

Timo Bruinsma

Afwijzing van BNB op cruciaal niveau wijst op mogelijke prijsdaling

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu