Blockchain Stories
Meer investeerders stappen in Bitcoin, wat betekent dit?
Nieuws

Meer investeerders stappen in Bitcoin, wat betekent dit?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin lijkt zich volledig herpakt te hebben van de misstappen begin oktober. In begin oktober maakte de koers een flinke daling door, waaronder een daling van ruim 9% in slechts één week tijd. Op dat moment was er geen enkel signaal dat er op wees dat Bitcoin al in oktober naar een nieuwe all time high toe zou groeien. Die kans is momenteel echter een stuk groter. De Bitcoin koers is namelijk alsmaar stijgende en er tappen ook meer nieuwe investeerders in Bitcoin. Wat betekent dit voor de gehele cryptomarkt en wat zijn de mogelijke gevolgen hiervan?

3% meer nieuwe investeerders

De crypto analist Axel Adler plaatste recentelijk onderstaande tweet op zijn X-account. In deze grafiek is duidelijk te zien dat het aantal nieuwe investeerders in Bitcoin met maar liefst 3% gestegen is:

Dit is overduidelijk een bullish signaal. Het geeft immers overduidelijk aan dat nieuwe investeerders het momenteel waard vinden om in Bitcoin te stappen. Zij zouden echter ook voor talloze andere financiële producten kunnen kiezen, zoals aandelen of goud. Tóch gaat de voorkeur momenteel van veel nieuwe investeerders uit naar Bitcoin.

Dit kan zomaar een indrukwekkend sneeuwbaleffect teweegbrengen in de Bitcoin markt:

  • Andere investeerders kunnen last van FOMO krijgen. Fear Of Missing Out is één van de grootste gevaren in de cryptowereld. Sommige investeerders zijn bang om de boot te missen en besluiten daarom om óók maar te investeren. Eigenlijk puur omdat veel andere investeerders hier ook voor gekozen hebben. Dit zorgt uiteindelijk voor een nog grotere instroom van nieuw geld in Bitcoin.
  • Stijgend beleggersvertrouwen. Dat veel nieuwe investeerders juist nu voor Bitcoin kiezen, geeft aan dat er sprake van een stijgend beleggersvertrouwen is. Veel investeerders geloven blijkbaar in Bitcoin en besluiten om juist nú hun geld in BTC te investeren. Dit heeft uiteraard ook met het algehele bullish sentiment rondom deze digitale valuta te maken.
  • Vraag en aanbod niet meer in balans. Dat zoveel nieuwe investeerders tot de markt toetreden, zorgt er ook voor dat vraag en aanbod niet meer in balans zijn. Het gevolg is dat de prijs van Bitcoin verder opgedreven kan worden. Dit is een logische marktwerking waar de Bitcoin prijs op termijn uiteraard alleen maar van kan gaan stijgen.

Is dit garantie op een nieuwe bullrun?

Biedt de toestroom van nieuwe investeerders nu garantie op een nieuwe Bitcoin bullrun? Nee, in de cryptowereld bestaat niet zoiets als garantie of een zekerheid. De komende dagen en weken gaan gewoonweg erg belangrijk worden voor Bitcoin.

Dit komt onder andere doordat oktober normaal gesproken één van de beste maanden is. Door de recente koersstijging staat BTC in oktober 2024 ook alweer in de plus, maar dit percentage zou eigenlijk hoger uit moeten vallen. Kijkende naar de stijgingspercentages in de afgelopen jaren in ieder geval.

Daarnaast zijn de verwachtingen rondom Bitcoin nu hooggespannen. Open X, zoek maar eens op Bitcoin en bekijk eens de talloze analyses van analisten. Menig expert verwacht een flinke koersstijging van Bitcoin.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Gratis crypto en nieuwe tokens: ontdek Turbo en deBridge op Bitvavo

Pieter de Haan

Cardano: Wat ADA nodig heeft om de ‘neutrale’ zone te verlaten

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu