Blockchain Stories
Ondanks rechtszaak stijgt Ripple koers met 3%
Altcoin Nieuws Ripple

Ondanks rechtszaak stijgt Ripple koers met 3%

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen dagen is er weer een hoop te doen om Ripple. Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat de SEC en het team van Ripple een schikking waren getroffen. Ripple zou een boete van tientallen miljoenen euro’s moeten betalen, omdat het team zich (volgens de SEC) niet aan geldende, financiële regels had gehouden. Met deze schikking leek er een einde te komen aan de rechtszaak.

Alles behalve dat is momenteel het geval. Deze week werd namelijk bekend dat de rechtszaak tussen Ripple en de SEC (Amerikaanse financiële waakhond) nog wel tot 2025 kan duren. Stuart Alderoty, de juridische man van Ripple, stelt zelfs dat het nog tot juli 2025 zal gaan duren.

Zwaard van Damocles boven XRP

De lopende rechtszaak kan als het zwaard van Damocles gezien worden. Dit zwaard hangt voortdurend boven Ripple en kan op elk moment forse schade aanrichten. Zo moet het team van XRP zich momenteel ongetwijfeld vinden, aangezien men gewoonweg niet weet waar men aan toe is. Dit zou logischerwijs ook van invloed moeten zijn op de prijs van Ripple.

Geen enkel cryptoproject is gebaat bij onrust. Dat is waarschijnlijk ook de hoofdreden waarom XRP toch akkoord gegaan is met het treffen van een schikking met de SEC. Ze hadden het immers ook in de rechtbank verder uit kunnen vechten, maar dat had potentieel veel gevaar voor de Ripple prijs opgeleverd.

Toch een koersstijging

Deze week kwam dus het nieuws naar buiten dat Ripple nog lange tijd in de rechtszaak verwikkeld is. Als de koers logisch had gereageerd, was de koers gezakt. Daar is vooralsnog echter geen sprake van. In de afgelopen 24 uur wist de Ripple prijs zelfs met ruim 3% te stijgen. De Ripple prijs is hierdoor boven het belangrijke weerstandsniveau van $0,55 gekomen. Ook vandaag staat de Ripple koers overigens alweer lichtjes in het groen.

Deze stijging is vooral te danken aan bepaalde ontwikkelingen rondom Ripple. Hiermee doelen we onder meer op de ontwikkelingen in Japan. In Japan is het momenteel de verwachting dat al in 2030 een nieuwe digitale munt gelanceerd wordt. De digitale Yen om precies te zijn. Aangezien Ripple in Japan al met verschillenden banken een samenwerking heeft, zou het logisch zijn als Ripple zijn steentje aan de digitale Yen bij mag gaan dragen.

Daarnaast is Ripple op korte termijn van plan om een eigen stablecoin te lanceren. Zodra er goedkeuring van alle toezichthouders is, gaat deze stablecoin gelanceerd worden. Het team van XRP geeft aan dat deze stablecoin naast XRP gebruikt gaat worden, waardoor XRP van nieuwe toepassingen zou gaan profiteren.

De onzekerheid rondom de rechtszaak is dus (nog) niet van invloed op de Ripple koers. Dit komt vooral doordat bovenstaande ontwikkelingen ‘sterker’ zijn dan het zwaard van Damocles dat boven XRP hangt. Desalniettemin is het belangrijk om de ontwikkelingen rondom de Ripple rechtszaak in de gaten te houden. Als deze rechtszaak inderdaad tot juli 2025 gaat duren, kan de Ripple koers hier alsnog forse last van gaan krijgen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Musk promoot Dogecoin: Koers stijgt 7% tijdens Trump campagne

Julian Smits

Alles wat je moet weten over de impact van AAVE’s winstgevende holders

Timo Bruinsma

SEC komt met nieuw beroep in rechtszaak tegen Ripple

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu