Blockchain Stories
Dogecoin koers stijgt met 14% dankzij whales
Altcoin Dogecoin Memecoin Nieuws

Dogecoin koers stijgt met 14% dankzij whales

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De memecoin Dogecoin laat zich weer van zijn beste kant zien. Deze memecoin heeft in het verleden meermaals een indrukwekkende stijging doorgemaakt en lijkt nu een nieuwe bullrun afgetrapt te hebben. In slechts een week tijd is de Dogecoin koers namelijk met 14% gestegen. Iets dat hoofdzakelijk aan whales toegeschreven kan worden, maar iets dat ook veelzeggend is voor de potentie van DOGE.

Aanzienlijke stijging van grote transacties

Met een vrij grote zekerheid kan gesteld worden dat de koersstijging aan whales te danken is. Uit data blijkt namelijk dat in de afgelopen 24 uur het aantal grote transacties met maar liefst 73,5% gestegen is. Uit deze stijging blijkt duidelijk dat crypto whales hernieuwd vertrouwen in Dogecoin hebben gevonden. Of dat er simpelweg een andere reden is waarom crypto whales plots grootschalig in Dogecoin investeren.

Feit is dat veel whales zich zijn gaan roeren op de Dogecoin markt. Alleen al in de afgelopen 24 uur werden er namelijk 14,75 miljard DOGE tokens verhandeld/verplaatst. Deze grote handelsactiviteit duidt vooral op activiteit van de grote crypto whales.

Dat blijkt ook duidelijk uit de totale waarde van de Dogecoin transacties. Op maandag 14 oktober lag de waarde nog op ongeveer $940 miljoen, terwijl dit op dinsdag 15 oktober op maar liefst $1,7 miljard lag. Een verdubbeling dus in een tijdsbestek van slechts 24 uur.

Geloven whales weer in Dogecoin?

Het heeft er alle schijn van dat beleggers/whales inderdaad weer geloven in Dogecoin. Zij voorzien een mooie koersstijging op termijn, waardoor ze er nu alvast voor kiezen om grote hoeveelheden DOGE tokens in te slaan. Daarmee zitten ze op de eerste rang, mocht de Dogecoin koers verder stijgen. Over de afgelopen week gezien heeft de koers immers al een mooie stijging van ruim 14% doorgemaakt. Mogelijk verwachten whales dat hier een passend vervolg aan gegeven gaat worden.

Dit kan eigenlijk niet los gezien worden van de prijsontwikkelingen van Bitcoin. Dogecoin volgt, net zoals veel andere altcoins, eigenlijk het spoor van BTC. Aangezien Bitcoin een flinke koersstijging doormaakt, is de groot dat ook de Dogecoin prijs op termijn gaat stijgen. Hier moeten we waarschijnlijk nog enig geduld voor hebben, maar het ligt zeker in de lijn der verwachtingen.

De verwachtingen rondom Dogecoin zijn sowieso hooggespannen. Kijk maar eens naar onderstaande tweet van Ali Martinez en de daarin genoemde potentiële DOGE koers:

Wat verwacht jij? Denk je dat DOGE echt tot een prijs van $10 kan stijgen? Wij achten de kans vrij klein, aangezien er ontzettend veel DOGE tokens in omloop zijn. Bij een koers van $10 zou dit betekenen dat DOGE een veel grotere marktkapitalisatie dan Bitcoin heeft. Dat is vooralsnog lastig te geloven, maar in de cryptomarkt is uiteraard alles mogelijk.

Potentie voor Dogecoin

Er bestaat absoluut veel potentie voor Dogecoin. Dat blijkt ook duidelijk uit veel tweets van crypto analisten, zoals onderstaande tweet.

Weet DOGE de getekende lijnen te volgen? Dan komen er mooie en lucratieve tijden voor Dogecoin beleggers aan.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Aptos stijgt naar hoogtepunt, zal het bearish sentiment aanhouden?

Timo Bruinsma

Waarom verplaatst Tesla $770 miljoen aan Bitcoin naar nieuwe wallets?

Michel Borggreve

Hoe 3 updates Chainlink kunnen helpen om de weerstand te doorbreken

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu