Blockchain Stories
Hoe 3 updates Chainlink kunnen helpen om de weerstand te doorbreken
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Hoe 3 updates Chainlink kunnen helpen om de weerstand te doorbreken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Chainlink (Ticker: LINK) heeft de afgelopen dagen mooie winsten geboekt, mede door belangrijke ontwikkelingen binnen zijn ecosysteem.

De introductie van staking, de uitbreiding van het data oracle netwerk en de lancering van Secure Mint hebben allemaal bijgedragen aan het bullish momentum van LINK.

Op het moment van schrijven werd LINK verhandeld voor $11,55, wat een stijging van bijna 5% in de afgelopen 24 uur betekent. De cruciale vraag is nu of dit momentum voldoende zal zijn om de belangrijke weerstand van $13 te doorbreken. Laten we dit hieronder nader analyseren.

De prijs van LINK heeft moeite gehad om langdurig boven de $13 te blijven. De huidige technische analyse toont aan dat de Bollinger Bands zich aan het verstrakken zijn, wat wijst op een mogelijke breakout op korte termijn.

image
Bron: TradingView

Bovendien beweegt de MACD naar het bullish gebied, wat een toenemende stijgende druk suggereert. De weerstand rond $12,80 moet eerst definitief worden doorbroken. Als LINK dit niveau kan overschrijden, kan dit mogelijk een rally boven $13 in gang zetten.

Groeiende netwerkactiviteit versterkt het bullish sentiment

De on chain activiteit van Chainlink neemt gestaag toe. Het aantal actieve wallets steeg met 1,25% in de afgelopen 24 uur, tot 178.900, wat duidt op een toename van de netwerkparticipatie.

Daarnaast groeide het aantal transacties met 1,30%, met 4.050 geregistreerde transacties volgens gegevens van CryptoQuant. Deze stijgende cijfers wijzen op een toenemende vraag naar LINK en suggereren dat het netwerk een gezonde groei doormaakt, wat de kans op een breakout verder vergroot.

image
Bron: CryptoQuant

Daling van exchange reserves vermindert verkoopdruk

Een ander positief teken voor de prijs van LINK is de daling van de exchange reserves, die in de afgelopen 24 uur met 0,25% zijn gedaald tot 166 miljoen LINK.

Deze daling geeft aan dat er minder tokens op exchanges worden vastgehouden, wat de verkoopdruk vermindert en een gunstige omgeving creëert voor prijsstijgingen.

image
Bron: CryptoQuant

Momenteel is 53 % van de traders short op LINK, terwijl 47 % longposities aanhouden.
Als LINK erin slaagt de weerstand van $13 te doorbreken, zou dit een short squeeze kunnen veroorzaken, waarbij shortverkopers gedwongen worden hun posities terug te kopen. Dit zou kunnen leiden tot een snelle prijsstijging, waardoor LINK naar nog hogere niveaus zou kunnen stijgen.

image
Bron: Coinglass

De recente prijsstijging van Chainlink, in combinatie met verbeterende on chain metrics en dalende exchange reserves, wijst op een potentiële breakout. Als LINK de weerstand van $12,81 kan doorbreken, kan de token een snelle rally tegemoet gaan. Echter, een aanhoudend koopmomentum en marktondersteuning zullen cruciaal zijn om te bepalen of deze breakout zich daadwerkelijk zal materialiseren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom verplaatst Tesla $770 miljoen aan Bitcoin naar nieuwe wallets?

Michel Borggreve

Coinbase: nu al een volwassen cryptomarkt

Scott

Zal de nieuwe accumulatietrend van FLOKI zorgen voor een rally?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu