Blockchain Stories
Bitcoin Futures bereiken nieuwe hoogtes
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin Futures bereiken nieuwe hoogtes

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) is er opnieuw in geslaagd om het weerstandsniveau van $65.000 te doorbreken nadat het enkele dagen geleden onder dit niveau was gezakt. Deze recente prijsstijging heeft het bullish sentiment op de markt aangewakkerd.

Daarnaast is het positieve nieuws dat een belangrijke indicator een maandelijkse piek heeft bereikt, wat verder wijst op een versterkt optimisme rondom Bitcoin.

Bitcoin bereikt nieuwe hoogtes

De prijs van BTC heeft de afgelopen dagen aanzienlijke winsten geboekt, met een stijging van meer dan 4% in de afgelopen zeven dagen. Op het moment van schrijven werd de koning der cryptocurrencies verhandeld op $66.709, met een marktkapitalisatie van meer dan $1,35 biljoen.

Het handelsvolume van Bitcoin is ook toegenomen terwijl de prijs steeg, wat doorgaans de basis vormt voor een verdere bull rally.

Ondertussen bereikten de Bitcoin Futures nieuwe hoogtes. Zo bereikte de Funding Rate van BTC een jaarlijks hoogtepunt. Wanneer de Funding Rate stijgt, betekent dit dat er meer kapitaal in het netwerk stroomt, wat duidt op een toename van het bullish sentiment.

image
Bron: Coinglass

Ali, een populaire crypto analist, plaatste onlangs een tweet waarin hij een andere prestatie op het gebied van futures onthulde. Volgens zijn tweet bereikte de Open Interest van BTC op alle exchanges een nieuw all time high van $19,75 miljard. 

Dergelijke pieken wijzen vaak op grote aanstaande prijsbewegingen, met meer kapitaal op het spel.

Wat staat er te wachten voor BTC?

Wij hebben on chain data van Bitcoin geanalyseerd om te bepalen of deze nieuwe interesse in BTC kan leiden tot een aanhoudende prijsstijging. Volgens onze analyse van de data van Glassnode weerspiegelt de interesse van investeerders in BTC ook een sterke accumulatie trend. De accumulatie trendscore van BTC steeg van 0,2 eind september naar 0,6 in oktober. Deze score geeft aan dat de koopdruk toeneemt.

image
Bron: Glassnode

Toch is niet alles positief voor Bitcoin. Onze analyse van CryptoQuant’s data onthulde dat de netto stortingen van BTC op exchanges hoog waren in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen. Dit suggereert dat de verkoopdruk recentelijk is toegenomen, wat kan wijzen op een mogelijke prijscorrectie.

Om dit nader te onderzoeken, hebben we de dagelijkse grafiek van BTC geanalyseerd. Nadat het weerstandsniveau had doorbroken, werd datzelfde niveau omgevormd tot support. 

image
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) liet een lichte daling zien, wat suggereert dat BTC mogelijk moeite kan hebben om deze ondersteuning vast te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin schommelt alle kanten op, indrukwekkend

Scott

De totale vastgelegde waarde van Solana bereikt $6.1 miljard

Michel Borggreve

Ethereum Open Interest bereikt hoogste niveau in 5 maanden

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu