Blockchain Stories
Ethereum Open Interest bereikt hoogste niveau in 5 maanden
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum Open Interest bereikt hoogste niveau in 5 maanden

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft deze week opnieuw de aandacht getrokken en dat is vooral zichtbaar in de stijging van zijn Open Interest. Deze groei valt samen met een heropleving van bullish activiteit tijdens het weekend.

De Open Interest van de grootste altcoin qua marktkapitalisatie registreerde in de afgelopen 24 uur een aanzienlijke piek. Het was de meest actieve periode in de afgelopen vijf maanden, wat een diepere analyse rechtvaardigt van wat dit betekent voor ETH. Het feit dat dit de snelste stijging sinds mei is, suggereert dat ETH mogelijk meer volatiliteit tegemoet gaat.

image
Bron: TradingView + CryptoQuant

De stijging in Open Interest valt samen met de groeiende vraag naar hefboomwerking voor ETH. Ook de geschatte hefboomverhouding van Ethereum is in de afgelopen 24 uur gestegen en nadert de hoogtepunten van 2024.

Wat betekent de stijging van de hefboomverhouding?

De stijging van de geschatte hefboomverhouding, samen met de toenemende Open Interest, wijst op sterke activiteit in de derivatenmarkt. 

image
Bron: TradingView + CryptoQuant

Dit betekent ook dat Ethereum nu meer blootgesteld is aan liquidaties en schommelingen in de prijsrichting.

Is Ethereum op weg naar meer liquidaties?

De stijging in zowel de hefboomverhouding als Open Interest bevestigt niet direct welke kant de markt op zal gaan. De ETH prijs steeg echter met 6,50% tijdens de handelssessie op 14 oktober, wat suggereert dat de hefboomwerking en Open Interest het bullish sentiment ondersteunen.

image
Bron: TradingView

De recente rally van ETH heeft de cryptocurrency opnieuw in een korte termijn weerstandszone gebracht. Op het moment van schrijven werd ETH verhandeld voor $2.610.

Er is een kans dat Ethereum een verkoopdruk zal ervaren, vooral als de prijs de $2.700 bereikt. De huidige rally kan de verwachtingen van een stijgende beweging hebben aangewakkerd, wat de vraag naar hefboomwerking verder heeft doen toenemen. Dit verhoogt ook de kans op mogelijke liquidaties.

Een andere mogelijke uitkomst is dat een aanhoudende sterke vraag, die zich tijdens het weekend ontwikkelde, de prijs verder omhoog zou kunnen duwen.

Liquidaties in de afgelopen periode

Wat liquidaties betreft, zagen we dat de long liquidaties van Ethereum op 1 oktober een piek van $135 miljoen bereikten. Sindsdien zijn deze gedaald tot $2,45 miljoen op 14 oktober. Ondertussen piekten de short liquidaties in de afgelopen 24 uur boven de $49 miljoen.

image
Bron: TradingView + CryptoQuant

De short liquidaties zijn sindsdien teruggevallen naar ongeveer $220.000, wat een grote verschuiving aangeeft nu de prijzen bullish zijn geworden. 

Dit bevestigt dat de verschuiving in het voordeel was van longposities, maar deze zullen blootgesteld zijn in het geval van een onverwachte terugval.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin Futures bereiken nieuwe hoogtes

Timo Bruinsma

Toncoin mikt op belangrijke weerstandsniveaus met $8 als doel

Timo Bruinsma

SUI geeft een verkoopsignaal af bij $2,35

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu