Blockchain Stories
Redenen waarom Polkadot dit weerstandsniveau kan doorbreken
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Redenen waarom Polkadot dit weerstandsniveau kan doorbreken

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polkadot (Ticker: DOT) werd op het moment van schrijven verhandeld voor $4,364, na een stijging van bijna 6% in de afgelopen 24 uur. 

De altcoin heeft sterke weerstand ondervonden boven zijn huidige prijs, waarbij elke poging tot een uitbraak mislukte door een gebrek aan koper sentiment.

De interesse in Polkadot begint nu toe te nemen. Onze DOT koers toont aan dat de handelsvolumes van DOT in de afgelopen 24 uur met meer dan 20% zijn gestegen. Naast deze stijgende volumes laten verschillende indicatoren zien dat de trend mogelijk aan het keren is.

Belangrijke redenen waarom DOT weerstand kan overwinnen

Het bullish sentiment lijkt zich voor te bereiden om de uitbraak van DOT boven het weerstandsniveau van $4,270 te brengen. Deze prijs heeft bijna twee weken als een sterke weerstand gefungeerd, wat duidt op een gebrek aan interesse van kopers.

De Relative Strength Index (RSI) laat zien dat het momentum aan het verschuiven is. De RSI stond op 50, wat aangeeft dat het marktsentiment is veranderd van negatief naar neutraal.

image
Bron: TradingView

De stijgende RSI is ook boven de signaallijn gekruist, wat suggereert dat er een bullish trend in aantocht is. DOT heeft ook de 50 daagse Simple Moving Average (SMA) op $4,280 bevestigd. 

Als de prijs boven dit niveau sluit, zal dit het korte termijn sentiment naar bullish verschuiven, met een kans op een rally richting de volgende weerstand bij $4,640.

Analyseren van derivaten gegevens

Een blik op de gegevens van Coinglass toont aan dat derivatenhandelaren hun posities in DOT blijven openen en handhaven. De handelsvolumes zijn met meer dan 60% gestegen, terwijl de Open Interest met ongeveer 2% is gestegen naar $222 miljoen.

image
Bron: Coinglass

De Long/Short Ratio stond op een neutraal niveau van 0,970, wat aangeeft dat de markt niet sterk bevooroordeeld is voor lange of korte posities.

Op Binance lijkt het aantal lange posities echter hoger te zijn dan het aantal korte posities, met een Long/Short Ratio van 4,375.

Activiteit van het Polkadot netwerk

Een van de factoren die de uitbraak van Polkadot boven de weerstand zou kunnen belemmeren, is de daling in netwerkactiviteit.

Volgens Token Terminal is er een afname geweest in het aantal dagelijkse actieve wallets, wat wijst op afnemend gebruik. Sinds het begin van de maand is het aantal dagelijkse actieve wallets gedaald van 5.200 naar ongeveer 3.600. Aan de andere kant is het aantal dagelijkse transacties relatief stabiel gebleven zonder grote veranderingen.

image
Bron: Token Terminal

Een daling in netwerkgebruik heeft vaak een negatief effect op de vraag naar een token en kan wijzen op een afnemend vertrouwen in Polkadot, wat het marktsentiment verder afkoelt.

Gegevens van Market Prophit tonen aan dat het sentiment rondom Polkadot de afgelopen maand overwegend negatief is geweest. Als dit sentiment niet verandert, zal DOT waarschijnlijk blijven kampen met een onderdrukte prestatie.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Kan de nieuwe energiecentrale van Rusland hulp bieden aan miners

Timo Bruinsma

Sui stijgt enorm en overtreft Toncoin qua YTD

Timo Bruinsma

Bitcoin nadert de $65.000: Kan deze grens doorbroken worden?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu