Blockchain Stories
Mt. Gox terugbetalingen opnieuw vertraagd tot 2025
Crypto Exchange Nieuws

Mt. Gox terugbetalingen opnieuw vertraagd tot 2025

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Crediteuren van Mt. Gox worden opnieuw geconfronteerd met vertragingen in het ontvangen van hun fondsen, aangezien de curator de terugbetaling deadline met een jaar heeft verlengd. 

Volgens een rapport van Krisztian Sandor is de deadline verplaatst naar 31 oktober 2025, wat de wachttijd voor de betrokkenen bij de ineenstorting van de exchange verder verlengt.

Voor veel crediteuren vertegenwoordigt dit nieuws een frustrerende tegenslag omdat ze al hadden gerekend op terugbetalingen die veel eerder zouden beginnen.

Verantwoordelijkheid van de curator

De curator, die verantwoordelijk is voor het toezicht op Mt. Gox, heeft de vertraging toegeschreven aan logistieke uitdagingen. 

De verlengde termijn betekent dat crediteuren nog langer moeten wachten om enig deel van de in bewaring gehouden fondsen te ontvangen. 

Dit is een teleurstelling voor de duizenden investeerders die sinds 2014 wachten om een deel van hun verloren Bitcoin terug te krijgen.

Een korte geschiedenis van Mt. Gox en de impact ervan

Mt. Gox was ooit de grootste cryptocurrency exchange ter wereld en verwerkte op zijn hoogtepunt meer dan 70% van alle Bitcoin transacties wereldwijd. 

In 2014 werd de exchange getroffen door een enorme beveiligingsinbreuk, wat leidde tot het verlies van ongeveer 850.000 Bitcoin, destijds goed voor honderden miljoenen dollars.

De hack legde de kwetsbaarheden bloot in de beveiligingsprotocollen van de exchange en stortte Mt. Gox in het faillissement. Dit voorval schokte niet alleen het vertrouwen van investeerders, maar benadrukte ook de risico’s die gepaard gaan met de nog jonge cryptocurrency industrie.

Juridische en financiële herstelprocessen

Sindsdien is Mt. Gox verwikkeld in een langdurig juridisch en financieel herstelproces. Crediteuren hebben herhaaldelijk gezien dat deadlines zijn uitgesteld vanwege complicaties in het proces. 

De huidige curator, belast met het beheren van de resterende fondsen, werkt aan het liquideren en omzetten van activa in een vorm die verdeeld kan worden onder crediteuren. 

Ondanks deze inspanningen blijven de voortdurende vertragingen een bron van frustratie voor de betrokkenen.

Uitdagingen voor crediteuren van Mt. Gox

De laatste verlenging van de terugbetaling deadline benadrukt de voortdurende uitdagingen waarmee de crediteuren van Mt. Gox worden geconfronteerd. 

Terwijl ze wachten op een oplossing, blijft de waarde van Bitcoin sterk fluctueren, wat betekent dat de uiteindelijke compensatie mogelijk niet overeenkomt met de waarde van de activa die ze oorspronkelijk verloren hebben.

Voor de crediteuren van Mt. Gox dienen de voortdurende vertragingen als een herinnering aan de risico’s die gepaard gaan met vroege cryptocurrency exchanges en de langdurige gevolgen van beveiligingsfouten.

Hoop op compensatie

Naarmate de deadline van 2025 nadert, kunnen de crediteuren van Mt. Gox alleen maar hopen dat dit de laatste verlenging zal zijn en dat ze eindelijk enige vorm van compensatie voor hun verliezen zullen ontvangen. 

De saga van Mt. Gox dient als een waarschuwing voor de crypto wereld en benadrukt het belang van veilige en betrouwbare exchange platforms terwijl de industrie blijft evolueren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

ASM crypto stijgt met 40% in de afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

Staat Dogwifhat op het punt om $4 te bereiken?

Timo Bruinsma

Samara Asset Group pompt €30 miljoen in Bitcoin

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu