Blockchain Stories
Ripple whales roeren zich en vergroten hun posities
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple whales roeren zich en vergroten hun posities

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt lijkt aan de vooravond van een bullrun te staan. Dit wordt inmiddels al langere tijd gezegd, maar met name Bitcoin lijkt nu de weg naar boven ingezet te hebben. Meerdere altcoins volgen dit voorbeeld, waaronder Cardano en Ripple. Ripple (XRP) heeft over de afgelopen 5 dagen een stijging van bijna 3% doorgemaakt. Dit lijkt de opmaat te zijn naar een verdere groei, mede door Ripple whales hun posities aanzienlijk vergroten.

Meer dan 40 miljoen XRP tokens gekocht

Vanuit meerdere kanten wordt momenteel bericht over de forse inkoop van crypto whales. Zo is uit cijfers gebleken dat in de periode van 11 oktober t/m 13 oktober maar liefst 40 miljoen XRP tokens gekocht zijn. Door whales welteverstaan, aangezien een dergelijke hoeveelheid gepaard gaat met een behoorlijke investering in dollars.

Het komt incidenteel voor dat enkele whales besluiten om in XRP te investeren. Het komt echter maar heel weinig voor dat dit op een dergelijk schaal gedaan wordt. Betekent dit dat Ripple whales overtuigd zijn van een koersstijging op korte termijn? Of betekent dit dat meerdere whales elkaars voorbeeld zijn gaan volgen? De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden.

Bullish sentiment

Mede door het gedrag van de whales is er een bullish sentiment ontstaan. Het feit dat zoveel tokens in een tijdsbestek van slechts 48 uur gekocht worden, geeft aan dat er iets aan het broeien is. De whales bereiden zich op deze manier voor op een verdere koersstijging, waarmee ze de rest van de markt ook in beweging kunnen brengen.

Normaal gesproken volgen whales het koersverloop van een bepaalde altcoin. Besluiten ze om te investeren? Dan oefenen ze hiermee ook invloed uit op de koers. In dit geval gaat het om maar liefst 40 miljoen XRP tokens. Dat een dergelijke grote hoeveelheid XRP tokens in één keer gekocht wordt, brengt de koers simpelweg in beweging.

Alleen vandaag al staat de Ripple koers bijna 1,5% in de plus. Daarmee weet XRP dus in het spoor van Bitcoin te blijven. Een goed teken, aangezien dit veelal de opmaat is naar een stabiele groei.

Wat kan XRP doen in Q4 van 2024?

Het is vooralsnog de vraag wat XRP daadwerkelijk in het laatste kwartaal van dit jaar kan doen. Vooralsnog zien de vooruitzichten er goed uit. De whales kunnen de prijs verder omhoog stuwen, terwijl er een steeds groter bullish sentiment lijkt te ontstaan. Dit sentiment is één van de ‘vereisten’ voor een verdere bullrun.

Daarbovenop komt dat economische omstandigheden in het voordeel spreken. Vorige week al maakte de Bitcoin koers een stijging door en daar wist deze digitale valuta afgelopen weekend een vervolg aan te geven. Met dank aan de positieve ontwikkelingen in China. Van die ontwikkelingen profiteert Ripple voorlopig óók. Daarnaast is het dus een zeer goed teken dat Ripple whales hun posities aanzienlijk vergroot hebben. Mogelijk weten zij meer of zijn zij simpelweg overtuigd van de nabije toekomst van Ripple. Het is hoe dan ook interessant om XRP in de gaten te houden.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Solana doorbreekt belangrijk weerstandsniveau, wat nu?

Scott

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Scott

Bitcoin ETF’s sloten week 41 grandioos af

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu