Blockchain Stories
Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging
Altcoin Nieuws

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Vanochtend schreven wij al over de forse koersstijging van Bitcoin. Deze digitale valuta steeg met name vanaf 05:00 uur plaatselijke tijd vanochtend hard, waardoor de Bitcoin koers zelfs boven het weerstandsniveau van $64.000 uitgekomen is. Goed nieuws voor de algehele cryptomarkt, aangezien veel altcoins reageren op de bewegingen van de Bitcoin koers. Daar is ook bij Cardano sprake van. Net zoals Bitcoin maakt ook Cardano vandaag al een flinke stijging door. Wat is hier de oorzaak van en wat zijn de verwachtingen van voor de Cardano koers?

Stijging richting $0,40

De Cardano koers heeft het in 2024 vrij lastig. Vanaf 1 januari 2024 tot en met vandaag staat de koers namelijk op een daling van ruim 43%. Mede hierdoor waren de verwachtingen rondom dit project getemperd, maar Cardano vertoont nu opvallend veel veerkracht. De Cardano prijs lijkt zelfs koers te zetten richting het niveau van $0,40. Een belangrijk niveau voor Cardano, aangezien dit als een belangrijk ondersteuningsniveau beschouwd wordt.

Cardano volgt het spoor van Bitcoin

In de afgelopen 5 dagen steeg de Cardano koers met meer dan 4,3%. Een stijging die onder meer aan de goede resultaat van vandaag, tot zover, te danken is. Alleen al vandaag steeg de Cardano koers met ruim 1,5%. Iets dat volledig te danken is aan de stijging van de Bitcoin koers. Zoals zo vaak, weet Cardano het spoor van Bitcoin goed te volgen. Dat uit zich nu bij deze altcoin in een mooie en stabiele groei.

Daarnaast valt op dat veel investeerders en analisten steeds optimistischer worden. Zo ook de crypto analist Plutus, getuige de onderstaande tweet die gister geplaatst werd:

Er wordt dus als zelf gesproken over een parabolische groei. Een dergelijk patroon zou Cardano richting een nieuwe all time high moeten leiden. Tegelijkertijd valt op dat (nog) niet alle indicatoren even positief zijn. Zo ligt de RSI (Relative Strength Index) momenteel rond 45,85%. Dit duidt op een neutrale zone, waaruit dus niet een overduidelijke verkoop- of koopdruk blijkt.

Tevens valt op dat de on-chain data niet al te indrukwekkend is. Het gebruik op het Cardano netwerk laat bijvoorbeeld een stijging van slechts 0,09% zien. Daarnaast valt op dat de grote transacties met ongeveer 0,40% afgenomen zijn. Dit betekent dat whales hun aankopen uitstellen of dat er toch nog een gebrek aan écht vertrouwen is bij deze groep beleggers.

Desalniettemin lijkt ADA meer en meer het bullish sentiment te pakken. Op X wordt inmiddels lovend over het mogelijke koersverloop gesproken.

Is een nieuwe all time high realistisch?

De huidige all time high van Cardano ligt op $3,09. Deze koers werd op 2 september 2021 aangetikt, waarna dus een flink verval ingezet is. Gezien de huidige Cardano koers, die rond de $0,35 schommelt, lijkt een nieuwe all time high heel ver uit het zicht te zijn. Om dat te behalen, zou de Cardano koers ongeveer 10 keer over de kop moeten gaan. Dat achten wij iets teveel van het goede.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Ripple whales roeren zich en vergroten hun posities

Scott

Bitcoin ETF’s sloten week 41 grandioos af

Scott

Hoe realistisch is een nieuwe Bitcoin ATH in oktober 2024?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu