Blockchain Stories
PEPE verkoop beïnvloedt de prijs, namelijk…
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

PEPE verkoop beïnvloedt de prijs, namelijk…

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De koers van PEPE heeft in de afgelopen 24 uur wat terrein verloren door de bredere marktcorrectie. Gezien de huidige marktomstandigheden heeft de prijsactie van de memecoin voor veel gespreksstof gezorgd binnen de community.

Deze trend lijkt echter niet lang aan te houden, vooral na een bearish update enkele uren geleden. Betekent dit dat PEPE opnieuw een prijscorrectie zal ondergaan?

Stijgende verkoopdruk op PEPE?

Onze koersgegevens laten zien dat PEPE in de afgelopen 24 uur ongeveer 1% in waarde is gedaald. Op het moment van schrijven werd PEPE verhandeld voor $0,000000982, met een marktkapitalisatie van $4,16 miljard.

image
Bron: IntoTheBlock

Hierdoor staan 219.000 PEPE wallets op winst, wat meer dan 70% van het totale aantal wallets van de memecoin vertegenwoordigt.

Mogelijke bearish trend in de komende dagen

Eerder meldden we dat de stijgende trend van PEPE zou kunnen vertragen. Onze laatste analyse suggereert dat de situatie in de komende dagen daadwerkelijk bearish kan worden.

Uit een beoordeling van de gegevens van Santiment blijkt dat het gewogen sentiment van de memecoin negatief is geworden. Dit duidt op een toename van het bearish sentiment rond de token. Bovendien is het sociale volume van PEPE afgenomen, wat wijst op een daling in de populariteit van de memecoin.

image
Bron: Santiment

Lookonchain deelde recent een tweet waarin een interessante ontwikkeling naar voren kwam. Volgens de tweet heeft een PEPE holder zijn holdings gedumpt en een andere crypto gekocht. 

De investeerder kocht van 18 april tot 15 mei 81,55 miljard PEPE ter waarde van $800.000 en genereerde $120.000 aan niet gerealiseerde winsten. Later ruilde dezelfde investeerder 59,56 miljard PEPE, ter waarde van $574.000, in voor 754.943 SPX, ter waarde van $684.000.

Dit kan wijzen op toenemende verkoopdruk. Daarom hebben we de on chain gegevens van PEPE gecontroleerd om te onderzoeken of dit daadwerkelijk het geval is.

image
Bron: Santiment

On chain gegevens van PEPE

Onze analyse laat zien dat de voorraad van PEPE op exchanges is gestegen, terwijl de voorraad buiten exchanges is afgenomen, wat een indicatie is van toenemende verkoopdruk. 

Dit wordt verder ondersteund door de piek in instromen van PEPE naar exchanges. Bovendien is er een daling te zien in de voorraad die door de grootste wallets wordt aangehouden.

De toekomst van PEPE

Aangezien de bovengenoemde metrics wijzen op een mogelijke prijscorrectie, hebben we de dagelijkse grafiek van PEPE bekeken om mogelijke support niveaus te identificeren. We ontdekten dat, in het geval van een correctie, de prijs van PEPE zou kunnen dalen tot $0,00000084.

image
Bron: TradingView

Een verdere daling zou PEPE zelfs kunnen terugbrengen naar $0,00000065. Als de bullish trend echter aanhoudt, kan PEPE in de komende dagen zijn weerstandsniveau van $0,00000115 testen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Samara Asset Group pompt €30 miljoen in Bitcoin

Pieter de Haan

Vitalik Buterin zet $1,6 miljoen aan memecoins om in Ether voor het goede doel

Pieter de Haan

Solana doorbreekt belangrijk weerstandsniveau, wat nu?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu