Blockchain Stories
Kan de $5 miljard DeFi mijlpaal de Solana koers verder laten stijgen?
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Kan de $5 miljard DeFi mijlpaal de Solana koers verder laten stijgen?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Solana (Ticker: SOL) heeft de laatste tijd aan populariteit gewonnen, terwijl het ecosysteem zich blijft uitbreiden. 

Deze groei in adoptie heeft de blockchain geholpen om nieuwe hoogtepunten te bereiken op verschillende vlakken. Het is daarom de moeite waard om te onderzoeken of deze ontwikkelingen enige impact zullen hebben op de prijsactie van de token.

Nieuwe mijlpalen voor Solana

Volgens de laatste tweet van Solana Floor is de hoeveelheid SOL vergrendeld in DeFi, inclusief liquid staking, gestegen naar een record van 36 miljoen SOL. Dit is een belangrijke ontwikkeling, aangezien dit aantal een all time high voor het netwerk vertegenwoordigt. Op het moment van schrijven was de vergrendelde SOL meer dan $5 miljard waard.

In het kader van het uitbreidende ecosysteem van Solana meldden wij eerder dat Coinbase een van Solana’s DePIN tokens, io.net, heeft genoteerd. Daarnaast zijn de Spot DEX volumes van Solana in 2024 gestegen tot $480 miljard jaar tot heden. 

Deze cijfers overtreffen de jaarlijkse volumes van zowel 2022 als 2023, wat een indicatie is van de toenemende populariteit van SOL onder investeerders.

Helpt dit de koers van SOL?

Tijdens deze ontwikkelingen nam het bullish sentiment de overhand op de markt, waarbij de token een prijsstijging van meer dan 1% registreerde. Op het moment van schrijven werd SOL verhandeld voor $147,050. 

We hebben vervolgens de situatie van de token nader bekeken om te bepalen of de eerder genoemde prestaties een positieve invloed zullen hebben op de prijs van SOL.

Uit onze analyse blijkt dat het handelsvolume van SOL daalde, terwijl de prijs steeg. Dergelijke situaties kunnen erop wijzen dat een bull run mogelijk niet lang zal aanhouden. Ook het gewogen sentiment van Solana nam af, wat wijst op een stijgend bearish sentiment rond de token.

image
Bron: Santiment

Bovendien bevond de greed and fear index van SOL zich op dat moment in de “greed” positie. Wanneer deze index deze niveaus bereikt, is de kans op een prijscorrectie doorgaans groot.

Positief nieuws voor SOL

Het goede nieuws is dat de gegevens van DeFiLlama aantonen dat de netto instromen van SOL negatief waren. 

Wanneer deze cijfers negatief zijn, betekent dit vaak dat de koopdruk hoog is. Een stijging in koopdruk kan worden geïnterpreteerd als een bullish signaal, aangezien dit doorgaans leidt tot prijsstijgingen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cardano volgt het spoor van Bitcoin met een flinke koersstijging

Scott

Bitcoin ETF’s sloten week 41 grandioos af

Scott

Hoe realistisch is een nieuwe Bitcoin ATH in oktober 2024?

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu