Blockchain Stories
De kansen op de volgende uitbraak van AVAX
Altcoin Nieuws Technische Analyse

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

De prijs van Avalanche (Ticker: AVAX) consolideert op het moment van schrijven binnen een dalend wig patroon.ย 

Dit patroon is vaak een kenmerk van een bullish omkering. Na een bounce vanaf de psychologische wig support op $25 begon de altcoin bullish momentum op te bouwen, wat leidde tot een stijging van de koopdruk vanuit longposities. 

Dit resulteerde in een prijsstijging van 15% voor AVAX sinds de bounce. Het is daarom interessant om te onderzoeken waar de prijs naartoe zou kunnen gaan.

image
Bron: TradingView

Bullish momentum in actie

Deze toename in koopdruk heeft zich sinds de omkering opgebouwd en toont kracht onder de long holders. Een dalend wig patroon duidt doorgaans op een mogelijke prijs omkering op de lange termijn. Simpel gezegd, dit patroon vergroot de kans op een toekomstige prijs uitbraak naar boven.

Belangrijke metrics van AVAX

Onze analyse van belangrijke on chain metrics ondersteunt deze bullish vooruitzichten. Een opvallende statistiek is dat het aantal actieve wallets met bijna 3% is gestegen, waardoor het percentage “in the money” wallets op 50% komt. 

image
Bron: IntoTheBlock

Dit suggereert dat meer holders momenteel winstgevend zijn op de huidige prijsniveaus, een teken van een positief marktsentiment.

Een andere belangrijke metric is de stijging van de ontwikkelingsactiviteit, die met 4% toenam in de afgelopen 24 uur. Dit is een indicatie van groeiend vertrouwen binnen de ontwikkelaars community, wat op zijn beurt de interesse van investeerders kan aanwakkeren. 

image
Bron: Santiment

Samen met de andere metrics positioneert dit AVAX goed voor een mogelijke uitbraak op de grafieken.

Wat te verwachten van AVAX?

Gezien het groeiende bullish momentum en de positieve signalen vanuit de on chain fundamenten, zal de koopdruk op AVAX waarschijnlijk voldoende zijn om de prijs boven het weerstandsniveau van het dalende wig patroon te duwen.ย 

Zodra AVAX deze weerstand doorbreekt, kunnen marktdeelnemers een significante beweging verwachten richting het prijsbereik van $30 tot $35.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

Changpeng Zhao waarschuwt community voor deepfake scamvideo’s

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu