Blockchain Stories
Is Dogwifhat klaar voor een memecoin supercyclus in Q4?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Is Dogwifhat klaar voor een memecoin supercyclus in Q4?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Met een indrukwekkende sprong van meer dan 10% in slechts 24 uur heeft Dogwifhat de positie van grootste stijger opgeรซist, terwijl het meer dan 100 grote cryptocurrencies achter zich laat.ย 

Op het moment van schrijven werd WIF verhandeld voor $2,50, waardoor de munt zich herstelde na een lastige start van oktober, waarbij het dicht bij $2,30 sloot.

Voor een rally naar $3 is het cruciaal dat de huidige weerstand wordt omgezet in support. Op dit moment ondersteunt de veerkrachtige RSI dit potentieel, vooral omdat dit suggereert dat de koopkracht nog niet is uitgeput. Zullen de andere omstandigheden ook in lijn komen? Laten we dit hieronder nader bekijken.

WIF bereikt een belangrijke mijlpaal

Selectieve memecoins hebben in de loop der jaren een loyale groep houders opgebouwd, ondanks de inherente risico’s. Deze verschuiving toont aan dat investeerders steeds meer worden aangetrokken tot volatiele tokens voor buitengewone rendementen op korte termijn.

WIF, met 186.000 holders, is een voorbeeld van deze trend. Slechts 8% van de tokens is in handen van de top 10 holders. Hoewel een grotere token verdeling de verkoopdruk kan verhogen, vermindert de toenemende decentralisatie van WIF de kans op een plotselinge prijsschommeling.ย 

Deze dynamiek wordt nog belangrijker naarmate de markt zich voorbereidt op een mogelijke memecoin supercyclus tegen het einde van Q4.

WIF zou zich als koploper kunnen positioneren, omdat een sterke parabolische rally doorgaans minder ongelijkheid tussen vraag en aanbod vereist. Een waardestijging van WIF zou het vertrouwen onder belanghebbenden verder kunnen versterken, hoewel het niet immuun is voor bearish terugvallen, wat het potentieel voor extreme volatiliteit aanzienlijk beperkt.

Een stijgende lijn voor WIF

Nu WIF de vorige weerstandsniveaus rond $2,60 nadert, heeft het grotendeels de verliezen van de terugval naar $2,30 goedgemaakt. Dit betekent dat de meeste houders nu in een netto winstpositie verkeren. 

Hoewel dit een positief signaal is, kan WIF op korte termijn alsnog een prijscorrectie ondergaan nu handelaren hun winsten willen verzilveren.

Deze trend kan zich omkeren als de verkoopdruk wordt geneutraliseerd en handelaren het niveau van $2,30 beschouwen als een sterk support niveau. Dit zal waarschijnlijk ideale koopmomenten creรซren voor dip kopers.

Het bullish sentiment moet de prijs stevig rond het $2,50 niveau vasthouden. Een belangrijke MACD situatie is aanstaande, wat wijst op een mogelijke bearish vooruitblik. Historisch gezien zijn dergelijke crossovers belangrijk in het identificeren van potentiรซle markt toppen.

image
Bron: Coinalyze

Als dit patroon zich voordoet, zou de volgende prijscorrectie WIF onder de $2,30 kunnen duwen.

Bovendien, met de toenemende verkoopdruk na de stijging van vorige week, waardoor WIF als de vijfde grootste stijger werd gepositioneerd, kunnen shortposities controle overnemen.

Als deze trend aanhoudt, zou een parabolische rally naar $3 een nieuwe cyclus kunnen vereisen. Vooral omdat gedwongen sluitingen van longposities kunnen leiden tot een scherpe daling van de WIF prijs.

Daarom heeft WIF een interventie nodig om deze druk te absorberen en $2,30 als support niveaus vast te stellen. Anders lijkt een retracement waarschijnlijker.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ50 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu