Blockchain Stories
SEC beschuldigt Cumberland van ongecertificeerde crypto handel
Nieuws Regulatie

SEC beschuldigt Cumberland van ongecertificeerde crypto handel

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission heeft de crypto market maker Cumberland aangeklaagd voor het opereren als een niet gecertificeerde dealer.

De SEC beweert dat het bedrijf sinds maart 2018 crypto activa heeft gekocht en verkocht zonder de juiste registratie. Volgens de SEC heeft Cumberland de regelgeving genegeerd, ondanks oproepen van SEC voorzitter Gary Gensler aan cryptocurrency bedrijven om zich te registreren.

De regelgevende instantie stelt dat Cumberland expliciet was verboden zijn geregistreerde broker dealerstatus voor crypto activiteiten te gebruiken, wat nu slapend is, maar het bedrijf bleef desondanks actief in crypto.

Regulatoire acties van de SEC tegen Cumberland

De actie van de SEC tegen Cumberland maakt deel uit van de bredere inspanningen om de regulatoire controle over de Amerikaanse crypto markt te verscherpen. De SEC heeft crypto bedrijven onder de loep genomen om te controleren of ze voldoen aan de effectenwetten, met bijzondere aandacht voor bedrijven die zonder de benodigde registraties opereren.

De zaak van Cumberland benadrukt de houding van de SEC ten opzichte van crypto market makers die buiten de regulatoire kaders opereren en onderstreept de inzet van de instantie om deze entiteiten onder haar jurisdictie te brengen.

Toenemende SEC toezicht op de crypto industrie

De beschuldigingen van de SEC tegen Cumberland komen tijdens een golf van regulatoire acties die gericht zijn op de crypto industrie. 

In de afgelopen maanden heeft de SEC stappen ondernomen om ongecertificeerde activiteiten binnen de sector aan te pakken.

Eerder dit jaar heeft de instantie de crypto exchange Bittrex aangeklaagd omdat deze naar verluidt niet geregistreerd was als broker, clearing agency en exchange.

In een soortgelijke actie heeft de SEC een rechtszaak aangespannen tegen Coinbase, met de claim dat het bedrijf opereerde als een ongecertificeerde broker en exchange, waarbij Gensler de noodzaak benadrukte voor alle cryptocurrency entiteiten die zich bezighouden met activiteiten gerelateerd aan effecten om te voldoen aan de registratiewetgeving.

Brede strategie van de SEC

Deze acties maken deel uit van een bredere strategie van de SEC om regulatoire controle over de cryptocurrency markt in de VS te vestigen. 

De aanpak van de instantie heeft zorgen binnen de crypto community, waarbij veel leiders in de industrie beweren dat de handhaving van de SEC innovatie verstikt en crypto bedrijven naar het buitenland drijft.

Desondanks blijft de SEC volhouden dat haar acties noodzakelijk zijn om investeerders te beschermen en ervoor te zorgen dat crypto activa onder dezelfde regels vallen als traditionele financiรซle producten.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu