Blockchain Stories
Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?
Altcoin Memecoin Nieuws Solana

Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De gehele cryptomarkt moet de laatste tijd forse verliezen slikken. De Bitcoin koers daalde afgelopen week met 9% en ook in de afgelopen 24 uur noteert de Bitcoin koers een klein verlies. Daartegenover staat een plotselinge forse opmars van Solana memecoins. Met name in de afgelopen 24 uur scoren meerdere memecoins, gelanceerd op de Solana blockchain, indrukwekkende koersstijgingen. Waar komt dit opeens vandaan?

Nagenoeg alle Solana memecoins stijgen

Op dit moment lijkt er geen sprake van een toevallige situatie te zijn. Uit onder meer onderstaand overzicht blijkt namelijk dat nagenoeg alle Solana memecoins een indrukwekkende groei doormaken:

Het is lastig om deze forse stijging te duiden. Enerzijds komt dit doordat memecoins niet altijd te doorgronden zijn. Anderzijds komt dit door memecoins ook berucht zijn vanwege de volatiliteit. De groei die de memecoins in de afgelopen 24 uur doormaakten, kan morgen alweer volledig teniet gedaan zijn door forse verliezen. Desalniettemin is het opvallend dat de Solana memecoins veel beter scoren dan Bitcoin en Ethereum. Ook is het opvallend dat de memecoins juist nú goed scoren, terwijl er toch een bearish sentiment in de markt lijkt te hangen.

Wat zijn de grootste stijgers?

In de afgelopen 24 uur is onder meer MAGA (TRUMP) met meer dan 12% gestegen. Het is daarmee één van de grootste stijgers. Deze stijging kan overigens wellicht toegeschreven worden aan de status van Trump. Uit de meest recente exit polls is immers gebleken dat hij een grotere voorsprong op Harris ingenomen heeft.

Een andere memecoin die het bijzonder goed doet, is Dogiwfhat (WIF). Deze memecoin maakte een groei van meer dan 9% door in de afgelopen 24 uur. Alleen al de naam van deze coin is ontzettend ‘meme-achtig’. Dat geldt ook voor het achterliggende cryptoproject, waardoor het lastig is om deze stijging exact te duiden. Dat geldt ook voor de groei van Popcat (POPCAT). Deze memecoin gelanceerd op de Solana blockchain maakte een groei van meer dan 8% door.

Kunnen we de Solana memecoins verder groeien?

De afgelopen 24 uur zijn uiterst vruchtbaar voor veel Solana memecoins geweest. Veel memecoins hebben een indrukwekkende groei doorgemaakt en daarmee mogelijk al veel memecoins-investeerders blij gemaakt. Het lijkt er echter niet op dat het bij deze groei blijft. Meerdere signalen wijzen erop dat deze memecoins verder kunnen groeien.

Daarvoor is wel een bepaalde gebeurtenis nodig: de stijging van de Bitcoin koers. Zoals in het verleden talloze keren gebleken is, is een groei van de Bitcoin prijs nodig om altcoins verder in het zadel te helpen. Dat geldt voor ‘serieuze’ altcoins en ook voor de memecoins. Vandaar dat de Solana memecoins gebaat zijn bij een stijging van de Bitcoin prijs. Die stijging neemt onder meer de Solana prijs mee omhoog, waarna ook de Solana memecoins gaan volgen.

Zover is het echter nog niet. Bitcoin lijkt tegen meerdere weerstandsniveaus te vechten en weet vooralsnog niet uit te breken. Opvallend, aangezien oktober (uptober) normaal gesproken één van de beste maanden voor BTC is.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom succesvolle omzet van AAVE niet genoeg is 

Timo Bruinsma

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu