Blockchain Stories
’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’
Bitcoin ETF Nieuws

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De financiële instantie Charles Schwab heeft onderzoek gedaan naar de plannen van Amerikaanse investeerders. Hierbij is voornamelijk gekeken naar de plannen voor het komende jaar. In welke financiële producten gaan de investeerders wel en niet investeren? De uitkomsten van dit onderzoek mogen positief genoemd worden voor crypto.

Het onderzoek geeft namelijk het volgende aan: 45% van alle Amerikaanse investeerders wil in 2025 in crypto ETF’s investeren. Dit betekent dat een grote groep nieuwe investeerders zijn intrede gaat maken. Dát is een eerste, grote stap naar de massale adoptie waar de cryptomarkt zo hard aan toe is. Uiteraard biedt dit onderzoek geen zekerheden, maar het biedt wel een interessante inkijk in het toekomstige handelsgedrag van Amerikaanse investeerders.

Betere resultaten dan vorig jaar

Charles Schwab voert elk jaar een vergelijkbaar onderzoek uit. Ook in het afgelopen jaar is gekeken naar het handelsgedrag van Amerikaanse investeerders, waarbij ook opvallende cijfers naar voren kwam. Uit het onderzoek in 2023 bleek namelijk dat ongeveer 38% van alle Amerikaanse investeerders in 2024 van plan zou zijn om in crypto ETF’s te investeren.

Uit het recente onderzoek komen dus nog betere cijfers naar voren. Daarbij moet ook benoemd worden dat investeerders momenteel meer ETF-investeringsmogelijkheden hebben. Ze kunnen nu immers in Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s investeren. Hierdoor is de kans groter dat ze hier daadwerkelijk in gaan investeren. Het ligt daarom in de lijn der verwachtingen dat nog meer investeerders de crypto ETF’s gaan omarmen.

Sowieso laten deze ETF’s een indrukwekkende groei zien. Eerder deze week schreven wij al over het totaal aantal Bitcoin in omloop én de hoeveelheid Bitcoin die via de ETF’s verkregen is. Daarbij bleek dat de adoptie van de Bitcoin ETF’s gigantisch snel gaat. Al in 10 maanden tijd hebben de ETF’s een marktaandeel van meer dan 5% verkregen.

Wat zegt dit onderzoek precies?

De cijfers van het onderzoek van Charles Schwab zijn overduidelijk. Maar, wat betekenen deze cijfers nou precies voor de cryptomarkt? Ten eerste geven deze cijfers aan dat meer en meer investeerders bekend zijn met de mogelijkheid om in crypto ETF’s te investeren. Dat is sowieso al een goed teken. Ten tweede geeft het onderzoek aan dat meer Amerikaanse investeerders bereid zijn om in de crypto ETF’s te investeren. Dit betekent niet dat ze dit daadwerkelijk gaan doen, maar ook op dit gebied is een duidelijke groei waarneembaar.

Ten derde geeft dit onderzoek aan dat ETF’s een belangrijke rol gaan spelen. Dat doen ze nu al, maar de spot ETF’s hebben nog niet de groei doorgemaakt die wel verwacht werd. Mogelijk gaat dit in 2025 er wel van komen. Het zou daarbij in ieder geval helpen als daadwerkelijk 45% van alle Amerikaanse investeerders in de crypto ETF’s gaat investeren.

Ten vierde geeft het onderzoek aan dat de adoptiefase nog steeds gaande is. Bitcoin werd pas in 2008 gelanceerd en bestaat nu dus ongeveer 16 jaar. In die 16 jaar is al een hoop gebeurd, maar feitelijk gezien staat het allemaal nog in de kinderschoenen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waardoor stijgen Solana memecoins plots zo hard?

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu