Blockchain Stories
Worldcoin onder druk door verkoopgolf van Alameda
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Worldcoin onder druk door verkoopgolf van Alameda

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Onlangs is Worldcoin (Ticker: WLD) opgekomen als een opvallende speler op de cryptomarkt, met bullish momentum en dubbele cijfers in winst. 

Het project, dat kunstmatige intelligentie met cryptocurrency integreert, staat nu echter voor uitdagingen als gevolg van de aanhoudende verkoopdruk vanuit Alameda Research.

Alameda Research voedt de verkoopdruk

Blockchain gegevens onthulden dat Alameda Research, een belangrijke speler op de markt, actief zijn WLD holdings verkoopt. Dit heeft geleid tot een daling van bijna 5% in de prijs van de token binnen een dag.

Volgens onze WLD koersgegevens is de prijs van Worldcoin in de afgelopen 24 uur met 5,08% gestegen en werd het verhandeld op $1,83. Dit heeft investeerders bezorgd gemaakt over de lange termijn levensvatbaarheid van de token.

Deze ontwikkelingen zijn te herleiden naar een cryptowall die is gekoppeld aan de failliete FTX exchange en haar zusterbedrijf, Alameda Research, dat aanzienlijke hoeveelheden WLD naar exchanges heeft verplaatst.

Wat speelt er nog meer?

In de afgelopen twee maanden heeft de on chain wallet van Alameda Research ongeveer 1,55 miljoen WLD tokens naar Binance overgemaakt, verdeeld over tien transacties tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $1,605. 

Deze verkopen leverden ongeveer $2,5 miljoen op, waarschijnlijk ter voorbereiding op terugbetalingen aan FTX klanten en schuldeisers, nu het faillissement zich voorbereidt op uitbetalingen.

Met het recent goedgekeurde terugbetalingsplan van een rechter die toezicht houdt op de FTX faillissementszaak, stort Alameda Research momenteel elke twee weken 143.770 Worldcoin tokens.

John J. Ray III, de huidige CEO van FTX, merkte op:

Vooruitkijkend zijn we klaar om 100% van de faillissementsvorderingen plus rente voor niet overheidsschuldeisers terug te betalen, wat de grootste en meest complexe verdeling van faillissementsactiva in de geschiedenis zal zijn.

Als FTX en Alameda deze terugbetaling strategie blijven volgen, kan dit leiden tot verdere aanzienlijke overboekingen van altcoins naar grote exchanges zoals Binance en OKX.

Impact van de laatste verkoopronde

Na de laatste verkoop van Worldcoin tokens aan Binance, heeft de wallet van Alameda nu nog 23,4 miljoen WLD tokens. 

Volgens gegevens van SpotOnChain kan het ongeveer drie jaar duren om deze te liquideren tegen het huidige tempo.

Wat zeggen de on chain metrics?

Om de speculaties over verkoopdruk verder te bevestigen, analyseerden we gegevens van IntoTheBlock en ontdekten dat een significante meerderheid (79%) van de WLD holders tokens bezit die op dat moment minder waard zijn dan hun aankoopprijs, wat aangeeft dat ze “out of the money” zijn.

In tegenstelling hiermee hield slechts 12% van de holders WLD tokens die meer waard waren dan hun aankoopprijs, waardoor ze “in the money” zijn.

image
Bron: IntoTheBlock

Deze gegevens wijzen op een bearish sentiment en de mogelijkheid van een verdere prijsdaling voor Worldcoin, grotendeels veroorzaakt door de verkoopactiviteiten van Alameda Research.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu