Blockchain Stories
Whales verkopen $1,83 miljard BTC in 72 uur, waarom?
Bitcoin Nieuws

Whales verkopen $1,83 miljard BTC in 72 uur, waarom?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het zijn roerige tijden in de Bitcoin markt. De markt maakt normaliter in Q4 van elk jaar een flinke stijging door, maar vooralsnog moet Bitcoin vooral verliezen slikken. Met name afgelopen week was dramatisch, getuige de daling van meer dan 9% van de Bitcoin prijs. Daarbovenop komt nu nog eens 72 uur die ook vrij slecht uit zijn gepakt voor Bitcoin, ten gevolge van de verkopen van whales. Meerdere whales hebben ervoor gekozen om juist op dit moment BTC te verkopen. Deze verkopen hebben een gezamenlijke waarde van $1,83 miljard. Dit moet wel pijn gaan doen voor de Bitcoin koers of weet BTC toch weer veel veerkracht te tonen?

Wat is er precies aan de hand?

Volgens meerdere bronnen hebben meerdere whales voor een grootschalige verkoop gekozen. Met name in de afgelopen 72 uur kozen veel whales voor de verkoop van Bitcoin tokens. Dat blijkt ook uit onderstaande tweet van Ali Martinez:

Deze tweet laat één ding duidelijk zien: veel Bitcoin whales hebben ervoor gekozen om hun winst te pakken. Dit betekent tegelijkertijd dat de verkoopdruk aanzienlijk gestegen is. Er zijn door deze verkopen immers veel meer Bitcoin tokens op de markt ‘vrij’ gekomen. Normaal gesproken zou dit voor een dalende koers zorgen, maar Bitcoin weet zich verrassend goed staande te houden.

Ook uit andere tweets blijkt duidelijk dat Bitcoin whales voor verkoop hebben gekozen. Zo ook de whale waar in onderstaande tweet over gerept wordt. In de tweet wordt gesproken over een angstreactie, maar waarschijnlijk heeft deze whales alsnog een flinke winst gepakt:

Wat is de oorzaak van de verkopen?

Het is lastig om te duiden wat nou precies de oorzaak is. Het klopt dat de Bitcoin koers gedaald is, maar het is ontzettend moeilijk om de markt te timen in de cryptowereld. Dat zouden met name crypto whales moeten weten. Grote kans daarom dat zij om een andere reden voor de verkoop van Bitcoin hebben gekozen.

Mogelijk heeft dit te iets te maken met de documentaire van HBO. Uit deze documentaire zou moeten blijken dat Todd in werkelijkheid Satoshi Nakamoto is. De hoofdrolspeler heeft dit echter al ontkend, waardoor de documentaire eigenlijk direct de prullenbak in kan.

Een andere mogelijke reden is de onzekerheid in de markt. Bitcoin zou normaal gesproken in oktober vleugels moeten krijgen, aangezien dit in de afgelopen jaren wel het geval was. Vooralsnog is het echter ploeteren voor de grootste digitale valuta. Dit brengt logischerwijs wat onrust met zich mee.

Tegelijkertijd duiken er op X ook grafieken op die het tegenovergestelde plaatje schetsen. Uit onder meer onderstaande tweet blijkt dat andere Bitcoin whales juist weer grootschalig investeren:

Eigenlijk laten deze tweets exact de huidige situatie in de Bitcoin markt zien. Veel investeerders staan als het ware op een kruispunt en weten niet waar ze verstandig aan doen. De whales handelen dan ook veelal tegenovergesteld van elkaar. Dat is dan ook dé reden waarom de Bitcoin koers veel veerkracht toont na de verkopen in de laatste 72 uur.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

’45% van investeerders gaat in crypto ETF’s investeren’

Scott

Hoe Polkadot kopers de prijsdaling van DOT ervaren

Timo Bruinsma

Uniswap lanceert Unichain om problemen in DeFi op te lossen

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu