Blockchain Stories
Volgende rally van VELO vereist doorbraak van dit prijsniveau!
Altcoin Nieuws Technische Analyse Verborgen Parels

Volgende rally van VELO vereist doorbraak van dit prijsniveau!

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Binnen de wereld van cryptocurrency zijn sommige momenten beslissend. Voor VELO is dit zo’n moment. Na een indrukwekkende prijsstijging van 10,35% in slechts 24 uur, roept de altcoin aandacht van investeerders over de hele wereld. Het cruciale punt van weerstand ligt bij $0,019, en de vraag is of VELO deze barriรจre kan doorbreken of dat er sprake zal zijn van een terugval.

Prijssprong van VELO en de belangrijke weerstand

De recente opmars tot een prijs van $0,01417 benadrukt de groeiende interesse vanuit de markt. De handelsvolumes zijn met 39,44% gestegen naar $10,48 miljoen, een teken van toenemende activiteit. Maar waarom is die $0,019 zo belangrijk?

total liqudation chart VELA
Bron: Coinglass

Het is een psychologisch en technisch niveau dat, indien doorbroken, verdere prijsstijgingen mogelijk maakt. Handelaars zijn optimistisch, zoals blijkt uit de marktkapitalisatie die is gestegen naar $104,74 miljoen.

Invloedrijke factoren op de marktactiviteit

Technische indicatoren bieden inzicht in de potentie van VELO. De Relative Strength Index (RSI), een belangrijke indicator van koop en verkoopdruk, staat op 45,9. Dit suggereert dat VELO nog ruimte heeft om te groeien voordat het als overbought wordt gezien.

De Bollinger Bands geven een prijskanaal aan tussen $0,01188 en $0,01942, waarbij VELO flirt met de bovenste band. Dit kan wijzen op een mogelijke doorbraak als het huidige momentum aanhoudt.

Liquidatiegegevens brengen extra licht op de situatie. Er zijn aanzienlijke longposities, met $4,75k aan long liquidaties versus $11,16k aan shorts. Dit wijst op een voorzichtig maar toch optimistisch sentiment onder handelaars, hoewel een hoge short ratio ook voor enige scepsis zorgt.

Velo BB RSI koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Toekomstperspectief VELO: Bullish versus skeptisch

Interessant is de long/short ratio, waaruit blijkt dat 59,34% van de handelaars VELO short heeft. Dit toont aan dat er enige twijfel bestaat over de duurzaamheid van de recente stijgingen. Mocht VELO echter blijven stijgen, dan kan dit leiden tot een zogenaamde ‘short squeeze’, waarbij shorts gedwongen worden hun posities te dekken, wat de prijs verder kan opstuwen.

long short ratio grafiek
Bron: Coinglass

VELO bevindt zich op een spannend kruispunt. Het potentieel voor een bullish uitbraak is aanwezig, gesteund door stijgende handelsvolumes, een neutrale RSI, en sterke longposities. Toch kan de scepsis van short traders als een tijdelijke hindernis fungeren. Alle ogen zijn nu gericht op VELO terwijl het het cruciale prijsniveau nadert.

Met deze inzichten in gedachten, is het belangrijk om de ontwikkelingen van VELO op de voet te volgen. Houd de markt in de gaten en overweeg wat VELO voor uw portfolio kan betekenen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen โ‚ฌ10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu