Blockchain Stories
Chainlink onder druk: is een daling naar $8 onvermijdelijk?
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Chainlink onder druk: is een daling naar $8 onvermijdelijk?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Chainlink, een populaire cryptocurrency, staat momenteel onder aanzienlijke druk. Hoewel er lichte winst is geboekt in recente perioden, blijft de algehele trend dalend, wat zorgen baart bij veel investeerders. De vraag die hen bezighoudt, is of een verdere daling naar $8 onvermijdelijk is, gezien de huidige marktcondities en technische indicatoren.

Marktprestaties en prijstrends

Op dit moment is de koers van Chainlink licht gedaald met 0,49% in de afgelopen 24 uur, waardoor de prijs momenteel rond de $10,64 ligt. Ondanks kleine stijgingen van 1,35% deze maand en 0,69% deze week, blijft de overkoepelende trend negatief sinds het einde van de laatste bullrun.

Dit negatieve patroon is zichtbaar wanneer we kijken naar de prijsbewegingen van het LINK/USDT paar, dat zich momenteel in een symmetrische driehoek bevindt. Als de prijs verder zakt onder de onderste trendlijn van deze driehoek, kan dit een signaal zijn voor een mogelijke verdere daling richting $8.

Veel analisten duiden deze driehoek als een voortzettingspatroon, wat betekent dat de prijs waarschijnlijk de neerwaartse trend zal voortzetten als de onderste steunlijn niet standhoudt.

Technische analyse en indicatoren

Technische indicatoren zoals de MACD (Moving Average Convergence Divergence) laten zien dat verkopers aan kracht winnen, wat wijst op toenemende neerwaartse druk. De MACD is een momentumindicator die de relatie tussen verschillende moving averages van de prijs weergeeft.

Chainlink koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Ook de Stochastische RSI (Relative Strength Index) geeft aan dat LINK oververkocht is, wat de dominantie van verkopers benadrukt en suggereert dat de verkoopdruk kan aanhouden. Hoewel oververkoop niet altijd leidt tot een onmiddellijke stijging, versterkt het de mogelijkheid van een verdere daling naar $8 als het huidige marktsentiment aanhoudt.

Impact op houders en marktverwachtingen

Volgens on chain metrics bevindt ongeveer 86% van de actieve Chainlink adressen zich “Out of the Money”, wat betekent dat de meerderheid van de houders momenteel verlies lijdt met hun posities.

Dit verhoogt de verkoopdruk op de markt, omdat beleggers hun tokens mogelijk willen verkopen om verdere verliezen te vermijden. Bij nadere analyse blijkt dat het gebrek aan winstgevendheid onder houders een cruciale factor is die bijdraagt aan de huidige neerwaartse druk.

Intotheblock koergrafiek oktober2024
Bron: IntoTheBlock

Toch biedt de positieve OI Weighted Funding Rate enige hoop op een ommekeer. Deze rate meet de kosten van het aanhouden van posities op de futures markt en een positieve waarde kan optimisme onder traders aangeven. Hoewel dit enige ondersteuning biedt voor een potentiรซle ommekeer, is het mogelijk niet voldoende om de heersende bearish trend te doorbreken.

Op korte termijn lijkt een daling naar $8 waarschijnlijk voordat Chainlink zich kan herstellen en in waarde kan stijgen. Het is belangrijk voor investeerders om alert te blijven en goed geรฏnformeerd te zijn over marktontwikkelingen.

OI chainlink koersgrafief oktober2024
Bron: Coinglass

Door een combinatie van technische analyse en een goed begrip van on chain metrics kunnen investeerders betere beslissingen nemen in deze volatiele marktperiode.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • โ‚ฌ10 bonus na storting van โ‚ฌ100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot โ‚ฌ600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft.ย 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer โ‚ฌ18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Bitcoin koers stijgt richting $64K, dit verwachten analisten

Pieter de Haan

Betekent herstel van Solana ook goed nieuws voor de prijs?

Timo Bruinsma

De kansen op de volgende uitbraak van AVAX

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu