Blockchain Stories
Waarom Litecoin holders moeten wachten op dit uitbraak moment
Altcoin Litecoin Nieuws Technische Analyse

Waarom Litecoin holders moeten wachten op dit uitbraak moment

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin (Ticker: LTC) zag onlangs een dalende trend op korte termijn nadat het terugkwam van de 200 daagse EMA. 

De hertest van het $62 support niveau werd gevolgd door sterke koopdruk, waardoor LTC boven de 20 daagse en 50 daagse EMA’s klom.

Hoewel deze recente opleving het bullish sentiment op korte termijn een voordeel geeft, blijft LTC zich rond een belangrijke zone bewegen. Op het moment van schrijven handelde LTC rond $65,32, een daling van 1,43% in de afgelopen 24 uur.

Litecoin hoopt op herstel?

De dagelijkse grafiek laat een herstel zien van LTC vanaf het $62 support niveau, waardoor de prijs boven de 20 daagse en 50 daagse EMA’s uitkwam. Op dit moment handelt LTC dicht bij deze twee EMA’s, wat erop wijst dat de prijs op een kritiek punt staat.

image
Bron: TradingView

Als kopers erin slagen de prijs verder omhoog te krijgen vanaf deze EMA’s, zou LTC zijn stijgende trend kunnen voortzetten en mogelijk de 200 daagse EMA, momenteel rond de $71, kunnen testen. 

Als de prijs sluit onder de 20 daagse en 50 daagse EMA’s, zou LTC een nieuwe hertest kunnen ondergaan van de trendlijn support nabij het $62 niveau, wat het herstel zou vertragen.

Hoewel de MACD indicator nog steeds negatief is, zijn er tekenen van een mogelijke bullish crossover, aangezien de MACD lijn dichter bij de signaallijn beweegt. 

Een definitieve crossover zou een verschuiving in momentum ten gunste van de kopers kunnen signaleren. Mocht een van deze lijnen onder de nullijn komen, dan zou dit wijzen op een toename van de verkoopdruk.

Derivatenmarkt data onthult dit

De derivatenmarkt data van Litecoin toonde gemengde signalen. De 24 uurs long/short ratio stond op 0,965, wat duidt op een gebalanceerd sentiment onder handelaren. 

image
Bron: Coinglass

Op Binance en OKX was de long/short ratio echter opvallend bullish, respectievelijk 2,29 en 2,55. Dit geeft aan dat handelaren op deze platforms een mogelijke stijgende beweging in de prijs van LTC verwachten.

De open interest voor LTC opties daalde licht met 3%, wat aangeeft dat handelaren enige voorzichtigheid betrachten te midden van de recente prijsschommelingen. De liquidatiedata liet zien dat longposities domineerden, met liquidaties van shortposities in de afgelopen 12 uur. Dit suggereert dat het bullish momentum mogelijk nog ruimte heeft om verder te groeien, omdat short sellers gedwongen werden hun posities te sluiten.

Traders moeten ook goed letten op de bewegingen van Bitcoin (BTC), omdat marktbrede verschuivingen waarschijnlijk van invloed zullen zijn op de koers van LTC. Voor nu bevindt LTC zich op een cruciaal niveau, en een beslissende beweging boven of onder de EMA’s zal zijn kortetermijn pad bepalen.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Cryptohandelaar verdient $1 miljoen binnen 7 weken met deze memecoin

Michel Borggreve

Hong Kong geeft dit jaar groen licht voor meerdere crypto exchanges

Michel Borggreve

BNB traders moeten op deze prijsniveaus letten

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu