Blockchain Stories
Bitfinex analisten: “Bitcoin daling is een zegen”
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitfinex analisten: “Bitcoin daling is een zegen”

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De afgelopen week was pittig voor Bitcoin. Nadat de godfather van alle digitale valuta’s de maand september vrij goed afsloot, was het begin van oktober vrij dramatisch. In één week daalde de Bitcoin koers met maar liefst 9%, waarmee de eerdere stijging alweer deels tenietgedaan is. Spijtig genoeg, maar volgens de analisten van Bitfinex is deze daling juist een zegen. Dat zeggen de analisten in ieder geval in een rapport dat Bitfinex op 6 oktober publiceerde.

Waarom is de daling een zegen?

Het klinkt ietwat tegenstrijd: een daling van de Bitcoin koers die door crypto analisten met gejuich ontvangen wordt. Toch is dat op dit moment aan de orde. De analisten van Bitfinex omschrijven de recente daling namelijk als een ‘gezonde herschikking’. Oftewel: een correctie die voor nu onvermijdelijk was en voor de lange termijn juist erg positief kan zijn.

Van de maand september is algemeen bekend dat dit een mindere cryptomaand is. Oktober wordt daarentegen als ‘Uptober’ omschreven, aangezien de meeste cryptokoersen het juist in oktober erg goed doen. Daar is vooralsnog weinig sprake van. Net zoals Bitcoin moest ook bijvoorbeeld Ethereum afgelopen week met een (fors) verlies genoegen nemen. Geen man overboord volgens Bitfinex, aangezien deze daling volgens Bitfinex juist wijst op een verlaagde volatiliteit.

Volatiliteit is één van de grootste uitdagingen in de cryptomarkt. De cryptokoersen zijn van veel factoren afhankelijk en reageren soms erg heftig op bepaalde gebeurtenissen. Dit uit zich in forse stijgingen of juist forse dalingen. De kans dat dit op termijn wederom gaat gebeuren, is volgens Bitfinex echter een stuk kleiner geworden. Met alle dank aan de daling die de Bitcoin koers afgelopen week doormaakte. Deze daling kun je eigenlijk zien als een stevige fundering voor een stabiele groei in het vierde kwartaal van 2024.

Flinke hoeveelheid liquidaties

In de afgelopen week vonden een grote hoeveelheid liquidaties plaats. Volgens het rapport van Bitfinex ging het om longposities met een waarde van $450 miljoen die geliquideerd zijn. Deze hoeveelheid liquidaties geeft overduidelijk aan dat de markt gokte op een verdere koersstijging, waaruit dus het nodige beleggersvertrouwen blijkt. Vooralsnog heeft Bitcoin het echter lastig met meerdere weerstandsniveaus tussen $64.000 en $65.000.

Bitfinex benadrukt dat de Amerika een leidende rol blijft spelen. Hiermee doelen de analisten op de economische omstandigheden en vooruitzichten, maar ook op de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Vooralsnog lijkt Trump een voorsprong op Harris te hebben, waardoor de cryptowereld mogelijk begin november kan gaan zegevieren. Een overwinning van Trump kan voor een koers van $90.000 zorgen, aldus onderzoekers van Bernstein.

Al met al is de daling, volgens analisten van Bitfinex, dus een zegen. Deze daling was nodig om de markt even te herschikken, om investeerders een nieuwe positie in te laten nemen en om een goede fundering voor een toekomstige bullrun te vormen. De analisten van Bitfinex benadrukken hierbij dat het voor Bitcoin investeerders vooral een kwestie van geduld bewaren is. Zij zien, net zoals vele anderen, een flinke koersstijging van Bitcoin nog in 2024 gebeuren.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dominantie van Bitcoin ETF’s stijgt: wat zegt dit?

Scott

Bittensor stijgt 16% in 24 uur en $800 kan volgende stap voor TAO zijn

Julian Smits

Bitcoin Spot ETF’s herpakken zich na iets mindere periode

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu