Blockchain Stories
Bitcoin Spot ETF’s herpakken zich na iets mindere periode
Bitcoin ETF Nieuws

Bitcoin Spot ETF’s herpakken zich na iets mindere periode

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin koers schommelt al een paar dagen rond het weerstandsniveau van $64.000. Vooralsnog weet de koers niet door dit niveau heen te breken, maar tegelijkertijd is het ook een goed teken dat de koers niet in elkaar zakt. Het is vooralsnog wachten op een verdere uitbraak van Bitcoin. In het kielzog van de stabiele Bitcoin koers zijn de Bitcoin ETF’s iets volatieler. De Bitcoin ETF’s zagen eind vorige week nog een behoorlijke uitstroom, maar noteren nu weer twee groene dagen op een rij. Met name gister, 7 oktober, was een sublieme dag voor de Bitcoin Spot ETF’s.

Instroom van meer dan $235 miljoen

Tot op de dag van vandaag lijken de Bitcoin Spot ETF’s tegen de bierkaai te vechten. Het lukt de ETF’s nog niet om volledig uit te breken en daarmee een wezenlijke bijdrage te leveren aan de massale adoptie van Bitcoin. Toch is gister weer een bijzonder positieve geweest voor de Bitcoin Spot ETF’s. De 11 Spot ETF’s noteerden namelijk gezamenlijk een instroom van meer dan $235 miljoen.

Grote onderlinge verschillen

Zoals vaker het geval is, was er ook gister weer sprake van grote onderlinge verschillen. De best presterende ETF was in ieder geval de Fidelity FBTC ETF; deze ETF zag een instroom van maar liefst $103,68 miljoen. Hiermee is deze ene ETF verantwoordelijk voor méér dan de helft van de netto instroom van gister.

Ook de BlackRock IBIT ETF noteerde geweldige cijfers. Deze grootste Bitcoin Spot ETF, gemeten qua activa, noteerde een netto instroom van bijna $98 miljoen. Gezamenlijk met Fidelity is BlackRock zodoende verantwoordelijk voor de sublieme ETF-dag.

Dit betekent tegelijkertijd ook dat sommige ETF’s minder presteerden. Dat klopt; meerdere Bitcoin Spot ETF’s noteerden gister $0,0. Dit betekent dat er geen handel plaatsgevonden heeft. Wat overigens wel opvallend is, is dat er géén enkele ETF rode cijfers noteerde. Maar liefst 6 ETF’s noteerde groene cijfers, terwijl bij de andere 5 ETF’s dus gen handel plaatsvond.

Waar komt deze positieve dag vandaan?

De positieve dag van de Bitcoin Spot ETF’s is deels opmerkelijk. Dit komt vooral doordat juist de Bitcoin koers gister een moeizamere dag had. De Bitcoin koers sloot in het rood en wist wederom niet door het weerstandsniveau van $64.000 te breken. De Bitcoin koers staat vandaag op net iets meer dan $63.000, waardoor de koers waarschijnlijk binnenkort weer tegen het weerstandsniveau van $64.000 op moet gaan boksen.

Voor de Bitcoin Spot ETF’s lijkt dit even minder belangrijk te zijn. De ETF’s noteren nu al twee dagen op rij groene cijfers en lijken sowieso de draad goed opgepakt te hebben. Kijk maar eens naar bovenstaande tweet met daarin de resultaten vanaf 19 september tot en met 7 oktober. Daarbij valt op dat in deze lange periode slechts 3 dagen in het rood geëindigd zijn. Gaan de Bitcoin Spot ETF’s dan eindelijk hun verwachtingen waarmaken? Het is een vraag die we ons bij Blockchainstories al langer stellen. Interessant in ieder geval om in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Bittensor stijgt 16% in 24 uur en $800 kan volgende stap voor TAO zijn

Julian Smits

Aptos (APT) stijgt 14% in een week, maar trend verzwakt

Julian Smits

Wil Trump de CEO van Robinhood benoemen tot hoofd van de SEC?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu