Blockchain Stories
Bitcoin prijs zakt opnieuw bij $64K en dit is waarom
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin prijs zakt opnieuw bij $64K en dit is waarom

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin’s waarde lijkt maar niet boven de $64.000 te komen. Veel investeerders kiezen momenteel voor traditionele aandelen of houden hun geld liever in cash vanwege wereldwijde onzekerheden in de maatschappij en politiek, zoals de aanhoudende spanningen rondom handelsconflicten en geopolitieke geschillen.

Ondanks een stijging van 5,2% tussen 3 en 7 oktober, lukt het Bitcoin niet om sinds 31 juli stabiele niveaus boven de $66.000 te handhaven. Sommige experts denken dat de groeiende federale schuld van de VS gunstig kan zijn voor Bitcoin, aangezien dit inflatoire druk kan veroorzaken die beleggers richting alternatieve activa drijft, maar dit heeft vermoedelijk weinig invloed op de korte termijn door de huidige marktdynamiek.

Strijd van Bitcoin om de $64.000 weerstand

Bitcoin worstelt al enige tijd met de $64.000 weerstandslijn, een psychologisch belangrijke drempel die het sentiment op de cryptomarkt kan beรฏnvloeden. Investeerders tonen meer vertrouwen in aandelen en kiezen vaak voor cash, wat mede komt door maatschappelijke en politieke onzekerheden, zoals de economische impact van de pandemie en de onzekere toekomst van internationale handelsovereenkomsten.

De voortdurende spanningen, zoals conflicten in het Midden-Oosten en de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen, dragen bij aan deze voorzichtigheid en de vlucht naar veiligere investeringsmogelijkheden.

Bitcoin m2 koersgrafiek oktober2024
Bron: TradingView

Ondanks dat de wereldwijde geldhoeveelheid (M2) is gestegen van $104 biljoen in juni naar $108 biljoen in oktober, blijft Bitcoin moeite hebben om door de weerstand van $68.000 te breken. Dit wijst op een laag investeerdersvertrouwen in de huidige markt.

Prijsinvloeden op Bitcoin

De prijsbewegingen van Bitcoin worden beรฏnvloed door verschillende factoren die vaak complex en onderling verbonden zijn. De sterke Amerikaanse arbeidsmarktgegevens van september verminderden de kans op een economische recessie, wat de verwachtingen voor een renteverlaging beรฏnvloedde.

Hogere rentevoeten maken investeerders voorzichtiger, wat de vraag naar risicovolle activa zoals Bitcoin schaadt. Daarnaast verhogen positieve bedrijfsresultaten van het derde kwartaal, die vaak als indicatoren voor economische gezondheid dienen, de optimistische vooruitzichten voor aandelen, waardoor de focus van investeerders verder van Bitcoin af komt te liggen.

01926889 381b 7619 8ea2 66dce68c4409
Bitcoin 2 maanden futures contract premie. Bron: Laevitas.ch

Sociale en politieke gebeurtenissen als drijvende kracht

Sociale en politieke gebeurtenissen lijken een sterke invloed te hebben op Bitcoin’s beperkte groei, met name omdat ze het algemene investeringsklimaat en de risicobereidheid van beleggers beรฏnvloeden. Terwijl de Amerikaanse dollar sterker wordt ten opzichte van andere valuta’s, lijkt de noodzaak voor alternatieve beleggingen zoals Bitcoin af te nemen, een trend die wordt versterkt door de perceptie van de dollar als ‘veilige haven’.

Onlangs aangekondigde stimuleringsmaatregelen door China hebben ook bijgedragen aan een hogere aandelenmarkt. Daardoor bereikte de Hang Seng index in Hongkong een hoogste punt in 32 maanden.

terwijl de S&P 500 bijna zijn recordhoogte bereikte door een combinatie van sterke bedrijfswinsten en optimistische economische vooruitzichten.

Ondanks de positieve bewegingen op de beurs, blijft Bitcoin onder de $64.000 hangen, grotendeels door een macro economische omgeving die aandelen bevordert en investeerders ertoe aanzet om bescherming te zoeken in cashposities te midden van onzekerheid over toekomstige marktontwikkelingen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Drie belangrijke ontwikkelingen voor de BTC koers

Timo Bruinsma

Wat kan een gevaar zijn voor de stijgende potentie van Ethereum?

Timo Bruinsma

Kan de snelle groei van SUI de dominantie van Solana overtreffen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu