Blockchain Stories
Drie belangrijke ontwikkelingen voor de BTC koers
Bitcoin Nieuws

Drie belangrijke ontwikkelingen voor de BTC koers

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft de afgelopen zeven dagen geconsolideerd binnen een range tussen $60.000 en $64.500.ย 

De prijsbewegingen zonder duidelijke trend weerspiegelen de onzekerheid op de markt. Toch zou BTC op weg kunnen zijn naar een goede week, aangezien het handelsvolume volgens onze BTC koers met 55% is gestegen. 

Daarnaast is de koers van Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 2,5% gestegen tot $63.435. Laten we de drie belangrijkste ontwikkelingen nader analyseren.

Notulen van de Federal Reserve

De Amerikaanse Federal Reserve zal op 9 oktober de notulen vrijgeven van haar monetaire beleidsvergadering van september. Vorige maand verlaagde de Fed de rente voor het eerst sinds 2020. Deze notulen kunnen inzicht geven in mogelijke verdere renteverlagingen tijdens de vergaderingen in november en december.

De renteverlaging van 50 basispunten in september droeg bij aan de stijging van de BTC prijzen vorige maand. Volgens gegevens van de CME FedWatch Tool verwacht 95% van de beleggers dat de Fed de rente in november met 25 basispunten zal verlagen.ย 

image
Bron: CME FedWatch Tool

Een verdere verlaging van de rente zou de interesse in risicovolle activa, zoals Bitcoin, kunnen aanwakkeren. Als de notulen van de Fed een gematigd beleid onthullen, zou dit de BTC koers verder kunnen laten stijgen.

CPI & PPI gegevens zeggen het volgende

De Amerikaanse inflatie gegevens voor september worden op 10 oktober vrijgegeven. De markt verwacht dat het jaarlijkse inflatiecijfer zal dalen naar 2,30%, vergeleken met 2,50% in augustus. Bovendien wordt verwacht dat de kerninflatie op jaarbasis zal afnemen tot 3,10%, een daling ten opzichte van de 3,20% in augustus.

Op 11 oktober worden de Producer Price Index (PPI) gegevens vrijgegeven, die ook worden gebruikt om inflatie te voorspellen. Economen voorspellen dat de PPI op jaarbasis zal dalen van 1,70% naar 1,30%.ย 

Als de inflatie gegevens in lijn zijn met of lager dan de verwachtingen, kan dit een stijging van Bitcoin veroorzaken. Als de gegevens echter hoger uitvallen dan verwacht, kan dit zorgen voor volatiliteit en een mogelijke prijsdaling van BTC.

Q3 resultaten van BlackRock

Vermogensbeheerder BlackRock, met $10 biljoen aan activa onder beheer en een van de uitgevers van spot Bitcoin en Ethereum ETF’s, zal deze week zijn kwartaalresultaten bekendmaken. Het iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock bezit 367.000 BTC, met een waarde van $22 miljard. 

Ook JPMorgan zal later deze week zijn Q3 resultaten publiceren en vervolgens zijn 13F documenten indienen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin hun blootstelling aan Bitcoin ETF’s wordt onthuld.

Impact op de Bitcoin futuresmarkt

Deze drie ontwikkelingen zorgen nu al voor activiteit in de Bitcoin futuresmarkt. Het open interest in BTC is volgens Coinglass gestegen naar het op een na hoogste niveau van deze maand, met een waarde van $34 miljoen.

image
Bron: Coinglass

ย 

Deze toename laat zien dat steeds meer handelaren posities openen en actief deelnemen aan de markt. Afhankelijk van hoe deze gebeurtenissen zich ontwikkelen, zou Bitcoin deze week aanzienlijke prijsbewegingen kunnen ervaren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan een gevaar zijn voor de stijgende potentie van Ethereum?

Timo Bruinsma

Kan de snelle groei van SUI de dominantie van Solana overtreffen?

Timo Bruinsma

Popcat stijgt met 20% in 24 uur en bereikt nieuwe ATH

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu