Blockchain Stories
Wat kan een gevaar zijn voor de stijgende potentie van Ethereum?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Wat kan een gevaar zijn voor de stijgende potentie van Ethereum?

Start met โ‚ฌ10 gratis crypto bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) heeft eindelijk een lichte opleving gekend na de massale verkoopdruk van vorige week.ย 

Hoewel het herstel in het weekend zichtbaar was, zijn er aanwijzingen dat deze week niet zonder bijzondere ontwikkelingen zal verlopen.

Verloop van de recente prijsbewegingen

Ethereum sloot september af met een bearish trend en zag de verkoopdruk afnemen op donderdag, na een daling van ongeveer 15%.ย 

Dit werd gevolgd door bullish momentum tijdens het weekend, wat resulteerde in een herstel van 6,5% van de dieptepunten van vorige week. Op het moment van schrijven werd ETH verhandeld rond $2.445.

image
Bron: TradingView

De prijsbeweging respecteert een korte termijn stijgende trendlijn, wat duidt op enige accumulatie. Op het eerste gezicht lijkt de rally in het weekend gezond, wat zou kunnen wijzen op verdere stijgingen in de komende dagen.

image
Bron: TradingView

Waarschuwingen vanuit de Money Flow Indicator (MFI)

Ondanks het positieve momentum keerde de Money Flow Indicator (MFI) in de afgelopen 24 uur naar beneden, wat suggereert dat er mogelijk liquiditeit uit ETH stroomt. 

Dit wijst erop dat de vraag naar ETH afneemt, waardoor de potentiรซle stijgende beweging beperkt blijft. Dit kan echter veranderen afhankelijk van de vraag en aanbod dynamiek gedurende de week.

Beperkte interesse in ETH

De bovenstaande bevindingen zijn in lijn met de afnemende interesse in Ethereum. Dit kan erop wijzen dat ETH mogelijk niet de beste optie is voor beleggers die op zoek zijn naar maximale kortetermijnwinsten. 

image
Bron: CryptoQuant

Bovendien tonen on chain data een scherpe toename van de ETH voorraden op beurzen, wat kan wijzen op meer verkoopdruk. Dit is zeker iets om de komende dagen in de gaten te houden.

Exchange stromen en marktvraag

Wat onthullen de exchange flows over de huidige situatie? Volgens CryptoQuant piekten de exchange inflows van ETH begin oktober, met een totaal van 621.000 ETH, terwijl de outflows iets lager waren met 599.775 ETH. Momenteel zijn de inflows echter gedaald tot 86.175 ETH, terwijl de outflows iets hoger liggen op 120.000 ETH.

image
Bron: CryptoQuant

Dit betekent dat er een netto vraag is van 33.825 ETH, wat gelijk staat aan ongeveer $83,50 miljoen. Op basis van deze gegevens kunnen we concluderen dat er enige vraag is naar ETH, maar in relatief lage hoeveelheden.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Drie belangrijke ontwikkelingen voor de BTC koers

Timo Bruinsma

Kan de snelle groei van SUI de dominantie van Solana overtreffen?

Timo Bruinsma

Popcat stijgt met 20% in 24 uur en bereikt nieuwe ATH

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu