Blockchain Stories
Kan de snelle groei van SUI de dominantie van Solana overtreffen?
Altcoin Nieuws Solana Technische Analyse

Kan de snelle groei van SUI de dominantie van Solana overtreffen?

Start met โ‚ฌ10 gratis Solana bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Sui (Ticker: SUI) lijkt klaar om een deel van de markt van Solana (Ticker: SOL) over te nemen, tijdens een enorme groei op belangrijke fronten.ย 

Op 5 oktober overtrof het Layer 1 platform zelfs Solana in het aantal transacties, met meer dan 58 miljoen transacties, terwijl Solana er op diezelfde dag 35 miljoen uitvoerde.

Enorm snelle groei van SUI

Naar aanleiding van deze groei verklaarde Adeniyi Abiodun, een insider van Sui:


Met geen enkele mislukte transactie, geen aanvallen en swaps die nog steeds sub seconde zijn!

SUI heeft echter ook op andere vlakken indrukwekkende groei laten zien. Op het moment van schrijven overtrof SUI zelfs de throughput van Solana, met 755 transacties per seconde (tps), terwijl SOL 725 tps bereikte.

Daarnaast trok SUI ook de aandacht met outflows van Ethereum en lagere kosten. De wekelijkse outflows van Ethereum naar SUI bedroegen $55 miljoen, terwijl Solana $69 miljoen verloor over dezelfde periode. 

Wat betreft gebruikskosten bleek SUI een goedkopere optie te zijn dan Solana, met een gemiddelde vergoeding van $0,00019, tegenover $0,00454 voor SOL.

Op basis hiervan scoort SUI op alle punten die Solana aantrekkelijk maakten als alternatief voor Ethereum (Ticker: ETH). Sommige marktanalisten beschouwen deze groei dan ook als een mogelijke bedreiging voor de dominantie van Solana. Sommigen twijfelen zelfs of SOL de $1000 zal kunnen bereiken nu Sui zo snel groeit.

Groei ook zichtbaar op de prijsgrafieken

Deze groei was ook zichtbaar in de prijsbewegingen. De SUI/SOL ratio, die de relatieve prestaties van SUI ten opzichte van SOL volgt, is sinds augustus gestaag gestegen. 

image
Bron: TradingView

Deze ratio is met +200% gestegen van 0,0030 naar 0,0130, wat de rally van SUI benadrukt. Op het moment van schrijven consolideerde de prijs van SUI onder de $2 en leek het op het punt te staan een prijsstijging te bereiken.

Solanaโ€™s TVL blijft groter

Ondanks SUIโ€™s indrukwekkende groei bleef de Total Value Locked (TVL) van Solana groter. 

Solana had een TVL van $5,50 miljard, tegenover SUIโ€™s $1 miljard, wat aantoont dat meer investeerders nog steeds hun kapitaal in het Solana netwerk hebben geparkeerd.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot โ‚ฌ20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel โ‚ฌ20 aan gratis Bitcoin claimen.ย 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Wat kan een gevaar zijn voor de stijgende potentie van Ethereum?

Timo Bruinsma

Popcat stijgt met 20% in 24 uur en bereikt nieuwe ATH

Timo Bruinsma

Hoe PEPE steeg ondanks dreigende weerstand

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu