Blockchain Stories
Metaplanet breidt Bitcoin portefeuille uit met grote aankoop
Bitcoin Nieuws

Metaplanet breidt Bitcoin portefeuille uit met grote aankoop

Start met โ‚ฌ10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel โ‚ฌ10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) heeft recent veel aandacht getrokken door zijn prijsschommelingen. De waarde steeg eind september bijna tot $66.000, daalde vervolgens naar $60.000 op 1 oktober, en veerde daarna weer op.ย 

Op het moment van schrijven werd Bitcoin verhandeld op $63.782, wat een stijging van 1,81% betekent in de afgelopen 24 uur, volgens onze Bitcoin koers. De cryptomunt vertoont sterke bullish signalen.

Metaplanet en zijn nieuwe Bitcoin accumulatie

In navolging van dit momentum heeft het Japanse investeringsbedrijf Metaplanet aangekondigd dat het nog eens 108,80 BTC heeft aangeschaft voor een bedrag van $6,70 miljoen (1 miljard yen), waardoor het totale BTC bezit nu op 639,50 BTC komt, met een waarde van ongeveer $40 miljoen.ย 

Een gebruiker op X (voorheen Twitter) merkte hierover op:

Goede investeringskeuze!

Uit gegevens van Bitcoin Treasuries blijkt dat Metaplanet zijn BTC aankopen begon op 23 april. De recente aankoop op 7 oktober markeert hun dertiende transactie, met de meest recente accumulatie van 107,90 BTC, ter waarde van 1 miljard yen ($6,90 miljoen).

Metaplanet legt haar strategie uit

Deze aankopen weerspiegelen Metaplanet consistente strategie om hun BTC bezit uit te breiden, tijdens hernieuwd optimisme over de vooruitzichten van de cryptomarkt in het laatste kwartaal van het jaar. 

Metaplanet heeft veel aandacht gekregen voor zijn proactieve benadering van Bitcoin aankopen en wordt vergeleken met MicroStrategy, waardoor ze de bijnaam Asia’s MicroStrategy hebben gekregen vanwege hun toewijding aan BTC.

Door Bitcoin te omarmen, probeert Metaplanet zich te positioneren in het uitdagende economische landschap van Japan, dat wordt gekenmerkt door negatieve rentetarieven en uitgebreide kwantitatieve versoepelingen.

Bitcoin ETFโ€™s op koers om Satoshi Nakamotoโ€™s Bitcoin bezit te overtreffen?

De introductie van Bitcoin ETF’s heeft zonder twijfel een keerpunt gemarkeerd, waarbij BTC nu door de mainstream, vooral op Wall Street, niet langer als een risicofactor wordt gezien, maar als een strategische kans. Hierdoor is de institutionele interesse in BTC enorm toegenomen.

Op dit moment bezitten Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s 4,60% van de totale BTC voorraad, wat neerkomt op $58 miljard. Dit komt in de buurt van het aantal BTC dat wordt beheerd door de grootste eigenaar, Satoshi Nakamoto.

Uit gegevens van SoSoValue blijkt dat Bitcoin ETF’s in totaal $57,70 miljard aan activa hebben verzameld, waarbij BlackRock aan de leiding gaat met $22,90 miljard in zijn Bitcoin ETF.

In een recente tweet zei Eric Balchunas, Senior ETF analist bij Bloomberg:


Amerikaanse bitcoin ETF’s hadden gisteren een goede dag, waardoor de YTD stromen een nieuw hoogtepunt bereikten van $17,80 miljard. Ze zijn nu 91% op weg om 1 miljoen bitcoin te bezitten en 83% op weg om Satoshi te passeren als grootste holder. Tick tock…

Met de toenemende adoptie van Bitcoin wordt het interessant om te zien of Nakamoto zijn status als grootste Bitcoin holder kan behouden, of dat er een ommekeer zal plaatsvinden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot โ‚ฌ10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

BONK coin stijgt meer dan 10% in afgelopen 24 uur

Timo Bruinsma

SHIB prijs biedt voordelen aan grote investeerders: Details

Julian Smits

FET richt zich op winst: Bullish momentum streeft naar $1,8 doorbraak

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu