Blockchain Stories
Bitcoin overtreft goud en zilver: Topstijger 2024, $90K in zicht?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Bitcoin overtreft goud en zilver: Topstijger 2024, $90K in zicht?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In 2024 heeft Bitcoin zich bewezen als de best presterende investering, waarbij het traditionele activa zoals goud, zilver en aandelen achter zich laat. Ondanks enkele markthindernissen staat de groei van Bitcoin dit jaar op een indrukwekkende 49,2%.

Volgens een recent rapport van de New York Digital Investment Group (NYDIG) kan de opwaartse trend van Bitcoin doorzetten in het laatste kwartaal, gedreven door gunstige omstandigheden en toenemende interesse.

Opmerkelijke stijging in 2024 van Bitcoin

Bitcoin heeft in 2024 een opmerkelijke veerkracht getoond. Met een stijging van 49,2% is het de beste presteerder onder de activa, zelfs met een terugval van ongeveer 30% in het derde kwartaal. Terwijl andere activa zoals zilver en goud winsten van respectievelijk 30,6% en 26,5% zagen, was de stijging van Bitcoin opvallender, omdat het boven de $60.000 wist te blijven.

Het NYDIG rapport wijst erop dat enkele uitdagingen van Bitcoin in het derde kwartaal te wijten zijn aan verkoop door overheden, waaronder de VS en Duitsland, die BTC verkochten verkregen uit faillissementszaken zoals het Mt. Gox incident. Toch blijft de prestatie van Bitcoin sterk.

Bitcoin Q3 oktober2024 normaal
Bron: NYDIG

Vooruitzichten voor Bitcoin in het laatste kwartaal van 2024

Het rapport van NYDIG benadrukt verschillende redenen voor optimisme nu Bitcoin het laatste kwartaal ingaat. Beide Amerikaanse presidentskandidaten, Trump en Harris, hebben positieve opvattingen over de crypto industrie, wat zou kunnen leiden tot gunstige regelgeving voor digitale activa zoals Bitcoin.

De verbinding van Bitcoin met Amerikaanse aandelen is ook gegroeid, wat meer investeerders zou kunnen aantrekken die op zoek zijn naar diversiteit in hun portefeuilles.

Een andere factor die de groei van Bitcoin zou kunnen ondersteunen is de toenemende wereldwijde geldhoeveelheid, ook bekend als M2. Wanneer er meer geld in het systeem is, kijken investeerders vaak naar activa zoals Bitcoin als een bescherming tegen inflatie.

Ondertussen suggereert crypto analist Joe Consorti dat als de prijs van Bitcoin blijft stijgen zoals M2, deze tegen het einde van het jaar $90.000 zou kunnen bereiken.

Toekomstbeeld: Bitcoin op weg naar $90K?

Aanvullende trends wijzen op een blijvende kracht voor Bitcoin in het vierde kwartaal, waaronder een gestage vraag naar Bitcoin ETF’s en grote bedrijven zoals MicroStrategy, die Bitcoin blijven toevoegen aan hun bezittingen.

Historische gegevens versterken deze optimistische kijk: Bitcoin heeft het vierde kwartaal positief afgesloten in 7 van de afgelopen 11 jaar, met een gemiddelde winst van meer dan 81% tijdens het kwartaal.

Nu 2024 ten einde loopt, wijzen de sterke prestaties van Bitcoin en gunstige trends erop dat het jaar mogelijk afsluit met Bitcoin als het toonaangevende activa op de markt.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.


Gerelateerde berichten

Zal Quant dalen naar $56 nu de bearish druk toeneemt?

Timo Bruinsma

Waarom Solana kan terugvallen naar $125 ondanks nieuwe mijlpaal

Timo Bruinsma

ZachXBT haalt $275K terug voor slachtoffer van een crypto scam

Pieter de Haan

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu