Blockchain Stories
Shiba Inu koersvoorspelling: SHIB is op de juiste weg!
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Shiba Inu koersvoorspelling: SHIB is op de juiste weg!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (Ticker: SHIB) staat weer volop in de belangstelling dankzij de recente uitbraak uit een dalend wig patroon, wat wijst op mogelijk bullish momentum. 

Op het moment van schrijven wordt SHIB verhandeld tegen $0,00001739, na een daling van ongeveer 1,5% in de afgelopen 24 uur. Kan SHIB een stijgende trend inzetten en misschien zelfs een bredere crypto rally ontketenen?

Laten we Shiba Inu hieronder nader analyseren om te bepalen welke richting het op kan gaan.

Koersanalyse van Shiba Inu koers

De prijs van Shiba Inu heeft cruciale niveaus getest en vertoont tekenen van een mogelijke trendomkeer. De Bollinger Bands op de grafiek toonden aan dat de volatiliteit toenam, waarbij SHIB handelde nabij de bovenste band op $0,00001784. Dit is een signaal van verhoogde volatiliteit en een mogelijke uitbraak.

image
Bron: TradingView

Daarnaast stond de RSI op 65 op het moment van schrijven. Dit suggereert dat, hoewel SHIB mogelijk dicht bij overbought gebied komt, er nog steeds ruimte is voor verdere stijging. 

Als de prijs van de memecoin boven de middenlijn blijft, kan het bullish momentum zich verder ontwikkelen.

On chain activiteit nader bekeken

Een prijsstijging alleen is niet voldoende om een rally te veroorzaken. Daarom is het belangrijk om ook naar de on chain activiteit te kijken. De gegevens van SHIB lieten enkele veelbelovende signalen zien. 

Volgens CryptoQuant steeg het aantal actieve wallets met 1,10% in de afgelopen 24 uur, wat het totaal op 265 bracht op het moment van schrijven.

image
Bron: CryptoQuant

Daarnaast steeg het aantal transacties ook met 1,10%, wat het totaal op 7.410 transacties bracht. Deze toename in zowel actieve wallets als transactievolume wijst op een groeiende interesse in SHIB.

Long versus short: het bullish sentiment domineert

Bij het analyseren van SHIB’s long/short ratio kwam een bullish sentiment naar voren. Op het moment van schrijven waren 55,6% van de posities long, terwijl slechts 44,4% short waren. 

De long/short ratio stond op 1,25, wat aangeeft dat handelaren overwegend verwachten dat er een stijgende trend zal plaatsvinden.

Dit positieve sentiment zou de prijsbeweging van SHIB verder kunnen versterken, vooral als meer handelaren long posities blijven openen.

image
Bron: Coinglass

Liquidatie gegevens bieden extra inzicht

Het onderzoeken van liquidatie gegevens biedt nog meer inzicht. SHIB zag $267.640 aan short liquidaties in de afgelopen 24 uur, vergeleken met $214.240 aan long liquidaties. Dit betekent dat short sellers steeds meer onder druk komen te staan, wat hen zou kunnen dwingen hun posities te sluiten en de prijs van SHIB verder omhoog te drijven.

image
Bron: Coinglass

Door de bovengenoemde factoren lijkt een aanhoudende rally voor Shiba Inu waarschijnlijk. Deze zal versnellen als de bredere crypto markt, geleid door Bitcoin, ook in een opwaartse trend blijft.

Hoewel er geen zekerheden zijn op de markt, wijst de huidige trend voor SHIB op een positief vooruitzicht voor aanhoudende groei op de korte termijn.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Worldcoin krijgt meer aandacht, kan het groeien richting $2?

Timo Bruinsma

Polymarket op Polygon bereikt $2 miljard in handelsvolume 

Timo Bruinsma

Zorgt de Toncoin adoptie stijging voor stop dalende trend?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu