Blockchain Stories
Analyse van Shiba Inu kansen na mislukte uitbraak
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Analyse van Shiba Inu kansen na mislukte uitbraak

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Shiba Inu (Ticker: SHIB) was een van de grote memecoins die het bullish sentiment enthousiast maakte tijdens de tweede helft van september. 

image
Bron: TradingView

Vanaf de 18e van de maand steeg SHIB met 67% in negen dagen, maar slaagde er niet in om door het bearish order block op $0,000021 te breken. De daaropvolgende correctie duwde SHIB onder het support niveau van $0,0000175.

Een recent rapport gaf aan dat een dergelijke beweging een vroeg teken van bearish dominantie zou kunnen zijn.

Moeten handelaren zich voorbereiden op verdere verliezen, of is dit een tijdelijke terugtrekking voordat de volgende impuls beweging omhoog plaatsvindt? Laten we hieronder SHIB nader analyseren om te kijken welke kant het opgaat.

Shiba Inu sentiment maakt een ommekeer

Het gewogen marktsentiment was stevig bullish tegen het einde van september. Het bereikte niveaus die de afgelopen drie maanden niet waren gezien en overschreed het positieve sentiment van de rally halverwege augustus met gemak. Shiba Inu’s dagelijkse actieve wallets bereikten ook een nieuwe piek. 

image
Bron: Santiment

De laatste keer dat deze waarde zo hoog was als op 29 september, was in mei. Beide indicatoren wezen samen op een bullish sentiment dat de afgelopen vier dagen is ingestort.

De “age consumed” waarde zag de afgelopen twee dagen ook een paar opvallende pieken. Dit wees op token bewegingen tussen wallets en is over het algemeen een teken van verkoopdruk.

Inzichten van lange termijn en korte termijn holders

De 30 daagse MVRV bleef positief, wat betekent dat korte termijn holders van SHIB gemiddeld nog steeds winst maken. 

image
Bron: Santiment

De 180 daagse MVRV werd echter opnieuw onder nul gedwongen, nadat deze tijdens de rally kort positief was geworden. Dit benadrukte de bereidheid van lange termijn holders om break even te verkopen, gezien de dalende trend waarin de memecoin zich sinds mei bevindt.

De netwerk groei waarde steeg samen met de prijs, wat aantoonde dat meer deelnemers de markt betraden. De gemiddelde leeftijd van de coins is sinds de laatste week van augustus ook gestaag gedaald. 

Daarom hadden lange termijn holders toen al besloten om hun activa te distribueren. De laatste rally naar $0,0000217 diende als een lokale top. Shiba Inu heeft waarschijnlijk een nieuwe accumulatiefase nodig voordat het opnieuw de winsten van september kan evenaren.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Kunnen retail handelaren van Uniswap de prijs van UNI opnieuw redden?

Timo Bruinsma

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu