Blockchain Stories
135M Ripple naar Binance verplaatst: Daling naar $0,48 aanstaande?
Altcoin Nieuws Ripple

135M Ripple naar Binance verplaatst: Daling naar $0,48 aanstaande?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) staat mogelijk voor een prijsdaling te midden van verschuivingen in het sentiment van handelaren en verkopen door whales. 

Ondertussen hebben ook andere grote cryptocurrencies zoals Bitcoin (Ticker: BTC), Ethereum (Ticker: ETH) en Solana (Ticker: SOL) aanzienlijke prijsdalingen doorgemaakt.

XRP exchange reserves stijgen

Volgens gegevens van het on chain analyse bedrijf CryptoQuant blijven whales en instituten hun XRP bezit naar cryptocurrency exchanges overdragen. Uit de gegevens blijkt dat de reserve op Binance is gestegen met maar liefst 135 miljoen XRP, ter waarde van $72,6 miljoen, over een periode van zeven dagen. 

Deze grote toename in exchange reserves wordt vaak beschouwd als een bearish signaal voor XRP holders.

Instituten en whales verplaatsen hun bezittingen naar exchanges om ze of te staken of te verkopen. Naast deze opmerkelijke XRP overdracht van wallets naar exchanges, hebben whales de afgelopen 24 uur ook een enorme hoeveelheid van 49,5 miljoen tokens gedumpt naar Bitso en Bitstamp.

image
Bron: CryptoQuant

Waarom daalt XRP?

Een mogelijke reden voor deze aanzienlijke XRP verkoop is het recente beroep van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de rechtszaak tegen Ripple, samen met de oplopende spanningen tussen Iran en Israël.

Op het moment van schrijven handelt XRP rond de $0,534 en heeft het de afgelopen 24 uur een prijsstijging van 1,83% doorgemaakt. 

image
Bron: TradingView

Gedurende dezelfde periode is het handelsvolume met 50% gedaald, wat wijst op minder deelname van handelaren en investeerders, mogelijk door de angst voor een verdere prijsdaling.

XRP Technische Analyse en Toekomstige Niveaus

Volgens onze technische analyse ziet het er bearish uit voor XRP, aangezien het de cruciale steunlijn van $0,554 heeft doorbroken en onder de 200 Exponential Moving Average (EMA) handelt op de dagelijkse tijdlijn.

Gezien de recente prijs trend is er een sterke mogelijkheid dat de XRP prijs de $0,48 kan bereiken in de komende dagen. Dit negatieve vooruitzicht wordt verder ondersteund door on chain metrics.

image
Bron: Coinglass

Volgens Coinglass staat de long/short ratio van XRP momenteel op 0,95, wat duidt op een sterk bearish marktsentiment onder handelaren. Bovendien is de open interest in futures met 2,30% gedaald in de afgelopen 24 uur, wat aangeeft dat handelaren hun posities liquideren of terughoudend zijn om nieuwe posities in te nemen vanwege de onzekerheid op de markt.

Gecombineerd met deze on chain metrics, technische analyse en de activiteit van whales lijkt het erop dat de bears momenteel de overhand hebben op dit activum, wat kan leiden tot verdere prijsdalingen in de komende dagen.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €20 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €20 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024

Julian Smits

Celestia bullish patroon geanalyseerd: Rally van 35% mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu