Blockchain Stories
Ethereum whale verkoopt 19K ETH: Dreigt er een grotere terugval?
Altcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Ethereum whale verkoopt 19K ETH: Dreigt er een grotere terugval?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van cryptovaluta is altijd in beweging en dat geldt zeker voor Ethereum. Onlangs zorgde een grote verkoop van Ethereum door een zogeheten “whale” een investeerder met een aanzienlijke hoeveelheid ETH voor opschudding op de markt.

Deze whale verkocht maar liefst 19.000 ETH, wat neerkomt op een waarde van ruim $47,5 miljoen. Dit soort acties kan ingrijpende gevolgen hebben voor de markt, vergelijkbaar met het leeglopen van een ballon waarbij het vrijgekomen gas de marktreactie symboliseert.

De Ethereum whale verkoop

De verkoop van 19.000 ETH door deze prominente whale bracht direct veranderingen teweeg in de markt. Ondanks dat de maand oktober begon met een dalende trend, herstelde de prijs van Ethereum zich verrassend snel. Terwijl veel traders verwachtten dat de verkoop zou leiden tot een verdere daling, steeg de prijs van ETH met ongeveer 2%. Dit toont aan dat de markt vaak anders kan reageren dan verwacht.

Interessant is dat de netto uitstromen van Ethereum negatief bleven, wat suggereert dat er meer vertrouwen is bij beleggers. Dit betekent dat meer ETH uit exchanges werd gehaald dan erin werd gestort. Dit kan worden vergeleken met een winkel waar klanten meer producten kopen dan ze terugbrengen, wat vertrouwen in toekomstige prijsstijgingen aangeeft.

Ethereum Exchange Netflow Total All Exchanges
Bron: CryptoQuant

Rol van paniek en vertrouwen

De impact van de whale verkoop heeft geleid tot verhoogde zenuwen onder investeerders. Veel traders die ETH kochten rond de $2.6K, hoopten op een stijging, maar belandden nu in een verliespositie. Dit heeft ervoor gezorgd dat de angst toeneemt, wat kan leiden tot paniekverkopen. Vergelijk het met een achtbaanrit; de markt kan snel stijgen, maar ook plotseling dalen.

IntoTheBlock ethereum
Bron: IntoTheBlock

Toch kan deze situatie ook kansen bieden. Extreme angst kan namelijk een optimale “dip” creëren voor slimme kopers die op het juiste moment willen instappen. Als de markt voldoende spanning en angst ervaart, zou dit wel eens een bodem kunnen vormen waar nieuwe investeerders hun slag slaan.

Voor een duurzaam herstel is echter een sterkere vraag nodig. Dit betekent dat beleggers vertrouwen moeten krijgen dat de markt weer zal stijgen. Zonder deze extreme angst en het daaropvolgende herstel, blijft het risico bestaan dat Ethereum nog verder kan dalen voordat een echte opleving zichtbaar is.

Ethereum Exchange Reserve All Exchanges
Bron: CryptoQuant

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.


Gerelateerde berichten

Solana prijsvoorspelling: Traders, let op deze niveaus!

Timo Bruinsma

Whales en SEC beroep beïnvloeden XRP koers in 2024

Julian Smits

Celestia bullish patroon geanalyseerd: Rally van 35% mogelijk?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu